09-05-2022 00:45
Cześć,
posiadam pozytywną decyzję na kredyt budowlano-hipoteczny. Zgodnie z Umową wymagane dokumenty do udokumentowania wkładu własnego to m.in. faktury za materiały niewbudowane. Czy faktura, w tytule której wpisana jest "usługa budowlana" lub "zadatek na usługę budowlaną" będzie stanowiła dla banku potwierdzenie wniesionego wkładu? Dotyczy to etapów budowy, które jeszcze nie zostały wykonane, a Wykonawca oczekuje ode mnie płatności przed rozpoczęciem prac. Takie faktury dotyczą zarówno wykonania prac, jaki i zakupów materiałów.
Dodatkowo prośba o informację czy posiadając działkę o wartości 375 000 zł, na którą posiadam kredyt hipoteczny w ING na kwotę 296 000 zł, to czy różnica pomiędzy tymi kwotami może zostać uznana za moją inwestycję w niezbędny wkład własny do uruchomienia pierwszej transzy kredytu na budowę domu.
Pozdrawiam.
10-05-2022 18:30
Niestety tutaj nie jesteśmy w stanie jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Nie mamy wglądu w warunki Twojej umowy.
Skontaktuj się z doradcą, u którego składałeś wniosek, odpowie na wszystkie Twoje wątpliwości
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024