- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
Długi proces decyzyjności
27-03-2025 10:01
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Czuję się oszukany, bo musiałem zapłacić za operat szacunkowy a decyzja jest przeciągana w czasie - mam wrażenie, że specjalnie.
Jeżeli nie chcą Państwo udzielać kredytów to zapraszam do zamknięcia oferty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-03-2025 14:36
Re.: Długi proces decyzyjności
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zachęcam do kontaktu z doradcą, którzy przyjmował wniosek, aby uzyskać więcej informacji na temat statusu wniosku.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
31-03-2025 10:33
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zastanawiam się tylko w przypadku przetwarzania wniosków. Znane są przecież terminy czy to rezerwacji nieruchomości, czy to wymagalności dla umów przedwstępnych. Mija termin a wniosek nadal jest przetwarzany do podjęcia decyzji. Jaki jest cel? Nie prosicie Państwo wcześniej o aneksowanie i wydłużanie terminu rezerwacji czy terminu wymagalności na umowie przedwstępnej. Jak termin mija to zakup nie może być zrealizowany. Państwo podejmujecie decyzje pozytywna po terminie. I teraz: wydalcie decyzje pozytywna po terminie na nieważną umowę a w zasadzie np. na nieruchomość, której nie można kupić lub została po terminie już sprzedana. Po pierwsze to jak działa analityk w takiej sytuacji? Podejmuje nierzetelna decyzję kredytową na nieruchomość która jest np sprzedana? Czy to oznacza niekompetencję? Po drugie. po co przetwarzacie dalej takie wnioski generując sztucznie pracę?I tak nie da się po terminie skorzystać z wyników tej pracy!
Takie mielenie dokumentów po próżnicy? Czy chodzi o to żeby się na zarząd w raportach parametry wskaźników zgadzały?
Tak złej obsługi nie widziałem dawno. Takich błędów w procesie na poziomie instytucji bankowej też nie. Generowanie "tłoku" przy dobrej ofercie też jakoś nie wpływa korzystnie przy niskim poziomie konwersji wniosek - umowa.
Sporo absurdów jak na jeden proces w jednej instytucji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
31-03-2025 13:23
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przykro nam, że spotkała Cię taka sytuacja. Jeśli chcesz wyjaśnić tę sprawę skontaktuj się z nami pod numerem 32 357 00 57 lub z najbliższym oddziałem banku i złóż reklamację. Mając wtedy dostęp do tych dokumentów postaramy się to wyjaśnić.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
31-03-2025 15:07
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podziękuje - zbyt dużo mojego czasu i nerwów państwo zmarnowali. Możecie wykorzystać do wewnętrznych działań informacje z tego forum.
Ale to już tylko od was zależy.
Ja jedyne co mogę i z pewnością uczynię, to rezygnacja z Państwa usług.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj