Odpowiedz

Długi czas oczekiwania

Wniosek złożony 8 maja (!) ze wszystkimi wymaganymi dokumentami (mam ich listę w e-mailu). Po 7 tygodniach (!) prośba o dostarczenie dodatkowo poprzedniej umowy o pracę lub świadectwa pracy. Dostarczone. I cisza. Wniosek jest na etapie analizy nadal.
Czy mogę dostać informację, jak długo ta procedura jeszcze potrwa? Osoba, od której kupuję mieszkanie, zaraz straci cierpliwość i sprzeda je komuś innemu.
Ps. Niczego w życiu tak nie żałuję jak tego, że chcąc zostać w ING, złożyłam wniosek tylko tutaj, wierząc w zapewnienia Opiekuna, że to potrwa max 1,5 miesiąca. Trwa już dwa, a jestem na 2 z 5 etapów. Szkoda, że wcześniej nie poczytałam tego forum, wiedziałabym, że opiekunowi wierzyć nie należy i lepiej poszukać innego banku.
Odpowiedz
0 Lajków
Joko1984
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
6
1
22-06-2021
Wiadomość 1 z 4 (2 140 wyświetleń)

Re: Długi czas oczekiwania

Przykro mi, że tak długo to trwa. Niestety przez forum nie mam dostępu do Twojego wniosku, żeby cokolwiek dla Ciebie sprawdzić. Proszę, żebyś w tej sprawie skontaktował się ze specjalistą, u którego kompletowałeś dokumenty. Sprawdzi to dla Ciebie. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartynaC
Były moderator
Były moderator icon
427
94
12-04-2017
Wiadomość 2 z 4 (2 056 wyświetleń)

Taaa, specjalista, jak już odbierze lub oddzwoni, to mówi to, co sama mogę sprawdzić, czyli „wniosek jest na etapie analizy”.
Ps. Czy mogę ogarnąć temat operatu szacunkowego poza moim Opiekunem? Jak to zrobić? Jakoś nie mogę się doprosić żadnej informacji, kontaktu ze strony rzeczoznawcy, namiarów…
Odpowiedz
0 Lajków
Joko1984
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
6
1
22-06-2021
Wiadomość 3 z 4 (1 986 wyświetleń)

@Joko1984 tak, akceptujemy zewnętrzne operaty przygotowane przez rzeczoznawców. Jeśli jednak chcesz zlecić wycenę "na własną rękę", to proszę powiedzieć rzeczoznawcy, aby przygotował wycenę nieruchomości zgodnie z wytycznymi ING.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1095
216
07-06-2017
Wiadomość 4 z 4 (1 908 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: problem z aplikacja banku

Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.

08-11-2024

Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.

08-11-2024

Ja znów mam problem taki ze wpłaciłem środki na konto i ostatecznie nie mam ich na koncie

08-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy