13-03-2022 13:02 | Edytowano: 13-03-2022 13:04
Witam.
Na jednym pozwoleniu na budowę mam wpisany dom i garaż.
Garaż nie jest w bryle budynku , tylko jako wolnostojący
I teraz czy ja muszę w kosztorysie zaznaczać opcję wybudowania garażu ?
Czy ING będzie wymagało ode mnie wybudowania tego garażu?
Nie ukrywam ,że na chwilę obecną nie chcę budować garażu.
14-03-2022 13:49
Możemy kredytować sam dom, ale trzeba oświadczyć czy z garażu rezygnujesz całkowicie czy będziesz budował go z własnych środków. Nie będziemy wtedy wymagać rozliczenia budowy tego garażu
14-03-2022 17:27
Co znaczy rezygnuję całkowicie ?
Że nie będę mógł wybudować w ogóle garażu ?
I co w przypadku jak zaznaczę że będę budował z własnych środków ?
Będę musiał wybudować garaż żeby rozliczyć kredyt?
16-03-2022 15:51
Podejmujemy decyzje indywidualnie i wszystko zależy od przedstawionych dokumentów. Jeśli oświadczysz, że wybudujesz garaż z własnych środków w terminie późniejszym, to nie będziemy wymagać rozliczenia budowy garażu. Ale również tej budowy nie wliczymy do wkładu własnego. Jeśli masz pytania skontaktuj się najlepiej z doradcą hipotecznym na naszej infolinii 32 357 00 65 lub osobiście w oddziale. Będziemy mogli dokładniej przyjrzeć się sytuacji
09-04-2024 13:53
Witam, Czy mogłabym prosić o informacje, ewentualnie druk jak miałoby wyglądać takie oświadczenie?
Jesteśmy w podobnej sytuacji, chcielibyśmy zaciągnąć kredyt hipoteczny w ING na dokończenie budowy domu, natomiast garaż chcielibyśmy wybudować w późniejszym terminie ze środków własnych
11-04-2024 15:09
Dziękuję za zainteresowanie naszą propozycją. Ofertą kredytów i pożyczek hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się na stronie https://www.ing.pl/ wybierając Kontakt (na dole strony) -> Umów spotkanie. Z dostępnych opcji polecam wybór spotkania wideo, na którym możesz porozmawiać z dowolnego miejsca, nie tracąc czasu na dojazd. Rozwiązanie to jest bardzo proste – nie trzeba niczego instalować, wystarczy wejść w linka, który prześlemy na mejla.
No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.
24-12-2024Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn
... 24-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |