Odpowiedz

Czas oczekiwania na kredyt

Dzień dobry,

Czy jest tu ktoś, kto może w jakikolwiek sposób pomóc określić, czy dotrzymam terminu wpisanego w umowie przedwstępnej?

Wniosek kredytowy złożony ok. 20. marca.

2. kwietnia przyszedł mail, że wniosek trafił do analizy. Cały czas jest na etapie 2/6.

Żadnej dodatkowej dokumentacji po drodze nie trzeba było uzupełniać, operat szacunkowy sporządzony i dostarczony błyskawicznie we własnym zakresie.

Kwota kredytu bardzo niska jak na kredyty hipoteczne, ocena w BIK 'doskonała' (ING składał zapytanie w BIK 13. kwietnia).

Zatrudnienie w tym samym miejscu od ponad 10 lat, umowa na czas nieokreślony.

W umowie przedwstępnej mam wpisane, że kupię mieszkanie do 15. czerwca i coraz bardziej zaczynam się stresować, tym bardziej że mój doradca kredytowy mówi tylko, że no... są duże kolejki i dlatego tyle to trwa. I żeby być spokojnym.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
0 Lajków
Marcin_44
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
06-05-2024
Wiadomość 1 z 5 (4 684 wyświetleń)

Re.: Czas oczekiwania na kredyt

Ja zlozylem wniosek 15marca. No i tez cisza. Platforma zakorkowana - taka odpowiedz banku. Tez caly czas na etapie 2/6. A od pare dni w ogole nie moge sprawdzic wniosek w Moim ING. Pisze ze nie pobrano danych. No i co to znaczy nie wiadomo....

GreenSmoke
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
1
07-05-2024
Wiadomość 2 z 5 (4 628 wyświetleń)

Re: Czas oczekiwania na kredyt

W sprawie wniosku prosimy kontaktować się z doradcą, u którego wniosek był składany.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
SebastianM
Były moderator
Były moderator icon
132
21
03-03-2023
Wiadomość 3 z 5 (4 540 wyświetleń)

Dostałem dziś decyzję, cóż za miły sobotni poranek.

Krok 2/6 zmienił się od razu na 6/6.

Odpowiedz
0 Lajków
Marcin_44
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
06-05-2024
Wiadomość 4 z 5 (4 184 wyświetleń)

No a ja dostałem decyzję wczoraj. Też krok przeskoczył na 6/6, tylko decyzja negatywna bez podania przyczyny. 2 miesięcy bezsensownego oczekiwania. Już nie złożę tam nigdy wniosku hipotecznego.
Odpowiedz
0 Lajków
GreenSmoke
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
1
07-05-2024
Wiadomość 5 z 5 (4 172 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Oferta pożyczki

Dzień dobry. Bank przygotował dla mnie ofertę pożyczki. Niestety gdy złożyłam wniosek od razu jest odmowa, że nie spełniam warunków. Ktoś mi wytłumaczy o co chodzi?

14-11-2025
Re: Robot inwestycyjny

Proszę, napisz do nas w tej sprawie na czacie w Moim ING w dni robocze od 8:00 - 18:00. Specjaliści od inwestycji wyjaśnią to.

14-11-2025
Re.: Hasło maskowane / partial password

@viggen:

@maszaikasza:

Nie, nie mam na myśli Keepassa. Korzystam z MacOS, ten ma wbudowany menadżer haseł Keychain/Passwords.

No tak. Wbudowany w systemy Apple, który od najnowszego IOS jest teraz Pękie

...

14-11-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy