Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Bardzo długie podejmowanie decyzji przez bank

Dzień dobry,

Z pomocą doradcy, na początku listopada 2020, złożyłem w Państwa banku wniosek o kredyt hipoteczny. Aktualnie wniosek ma status podejmujemy decyzję. W styczniu zostałem poproszony przez bank o podesłanie dodatkowych dokumentów co niezwłocznie uczyniłem. Niestety z jakiegoś niezrozumiałego powodu dokumenty, które dostarczyłem (ponad 1.5 tygodnia temu) nie trafiły do analityka. Mój doradca, twierdzi, że dokumenty cały czas są skanowane. Termin umowy przedwstępnej zawartej z deweloperem kończy się 31.01.21. Jej warunki nie zostaną dotrzymane przez Państwa opieszałość. Proszę o pomoc i pilne wyjaśnienie tej sprawy.

Pozdrawiam, 

Odpowiedz
0 Lajków
bzium
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
26-01-2021
Wiadomość 1 z 3 (3 153 wyświetleń)

Re.: Bardzo długie podejmowanie decyzji przez bank

Nie. Wine ponosisz tylko Ty. Obecnie czasy weryfikacji są ogromne w ING.
Odpowiedz
0 Lajków
johnmakaron
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
34
12
12-11-2020
Wiadomość 2 z 3 (3 149 wyświetleń)

Re: Bardzo długie podejmowanie decyzji przez bank

@bzium Decyzję kredytową podejmujemy w ciągu 21 dni od dostarczenia kompletu dokumentów. Jeśli w styczniu poprosiliśmy Cię o dodatkowe dokumenty, czas decyzji ostatecznej liczymy od dnia, w którym je do nas dostarczyłeś.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
ElżbietaG
Moderator
Moderator icon
116
17
14-12-2020
Wiadomość 3 z 3 (2 992 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy