Odpowiedz

Aneks do umowy kredytowej

Witam mamy kredyt hipoteczny w ING. Mam pytanko jak chcielibysmy z mężem zrobic aneks do umowy i dobrać z 30 tys kredytu obecna kwota kredytu to 250 tys. Dom mamy juz gotowy potrzebujemy pieniądze na ogrodzenia i na odbiór by rozliczyc się z kredytu. Jakie dokumenty musimy dostarczyć? Moj mąż kiedy miał przyznany kredyt prowadził własna działaność gospodarczą, w tym roku w listopadzie została zawieszona i teraz od 1 styczna zaczyna pracować na umowę o pracę czy to może w jakis sposób utrudnić przyznanie dodatkowej kwoty kredytu? Ja pracuje na umowę o pracę mam ją do września 2016 roku. Czy musimy czekać 3 mc by mąż dostarczył zaświadczenie o dochodach z zakładu pracy?

Odpowiedz
0 Lajków
wioleta_mikusek
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
26-12-2015
Wiadomość 1 z 2 (7 240 wyświetleń)

Re.: Aneks do umowy kredytowej

[ Edytowane ]

@wioleta_mikusek podwyższenie kwoty kredytu o którym piszesz będzie możliwe tylko dla pierwotnego celu kredytowania pod warunkiem, że inwestycja nie została jeszcze zakończona. Wniosektrzeba złożyć w oddziale banku z obsługa hipoteczną. Do podjęcia decyzji przez bank może być wymagana ponowna wycena nieruchomości. Oczywiście będzie również konieczne wyliczenie zdolności kredytowej. Uzyskiwane dochody muszą być akceptowane przez bank. Dochody z umowy o pracę na czas nieokreślony muszą być uzyskiwane od co najmniej 3 miesięcy. W przypadku umowy o pracę na czas określony staż pracy powinien wynosić 6 miesięcy. Pani dochody natomiast w tej chwili nie będą zaakceptowane, ponieważ umowa na czas określony musi być zawarta na co najmniej 12 miesięcy do przodu od momentu wnioskowania.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
339
65
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (7 156 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy