26-12-2015 08:08
Witam mamy kredyt hipoteczny w ING. Mam pytanko jak chcielibysmy z mężem zrobic aneks do umowy i dobrać z 30 tys kredytu obecna kwota kredytu to 250 tys. Dom mamy juz gotowy potrzebujemy pieniądze na ogrodzenia i na odbiór by rozliczyc się z kredytu. Jakie dokumenty musimy dostarczyć? Moj mąż kiedy miał przyznany kredyt prowadził własna działaność gospodarczą, w tym roku w listopadzie została zawieszona i teraz od 1 styczna zaczyna pracować na umowę o pracę czy to może w jakis sposób utrudnić przyznanie dodatkowej kwoty kredytu? Ja pracuje na umowę o pracę mam ją do września 2016 roku. Czy musimy czekać 3 mc by mąż dostarczył zaświadczenie o dochodach z zakładu pracy?
28-12-2015 11:59 – ostatnio edytowany 30-12-2015 17:32 przez AgnieszkaBin
@wioleta_mikusek podwyższenie kwoty kredytu o którym piszesz będzie możliwe tylko dla pierwotnego celu kredytowania pod warunkiem, że inwestycja nie została jeszcze zakończona. Wniosektrzeba złożyć w oddziale banku z obsługa hipoteczną. Do podjęcia decyzji przez bank może być wymagana ponowna wycena nieruchomości. Oczywiście będzie również konieczne wyliczenie zdolności kredytowej. Uzyskiwane dochody muszą być akceptowane przez bank. Dochody z umowy o pracę na czas nieokreślony muszą być uzyskiwane od co najmniej 3 miesięcy. W przypadku umowy o pracę na czas określony staż pracy powinien wynosić 6 miesięcy. Pani dochody natomiast w tej chwili nie będą zaakceptowane, ponieważ umowa na czas określony musi być zawarta na co najmniej 12 miesięcy do przodu od momentu wnioskowania.
I prawidłowo. Jak można podawać inne dane? Wiesz, że na to są paragrafy?
23-11-2024Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 23-11-2024