26-12-2015 08:08
Witam mamy kredyt hipoteczny w ING. Mam pytanko jak chcielibysmy z mężem zrobic aneks do umowy i dobrać z 30 tys kredytu obecna kwota kredytu to 250 tys. Dom mamy juz gotowy potrzebujemy pieniądze na ogrodzenia i na odbiór by rozliczyc się z kredytu. Jakie dokumenty musimy dostarczyć? Moj mąż kiedy miał przyznany kredyt prowadził własna działaność gospodarczą, w tym roku w listopadzie została zawieszona i teraz od 1 styczna zaczyna pracować na umowę o pracę czy to może w jakis sposób utrudnić przyznanie dodatkowej kwoty kredytu? Ja pracuje na umowę o pracę mam ją do września 2016 roku. Czy musimy czekać 3 mc by mąż dostarczył zaświadczenie o dochodach z zakładu pracy?
28-12-2015 11:59 – ostatnio edytowany 30-12-2015 17:32 przez AgnieszkaBin
@wioleta_mikusek podwyższenie kwoty kredytu o którym piszesz będzie możliwe tylko dla pierwotnego celu kredytowania pod warunkiem, że inwestycja nie została jeszcze zakończona. Wniosektrzeba złożyć w oddziale banku z obsługa hipoteczną. Do podjęcia decyzji przez bank może być wymagana ponowna wycena nieruchomości. Oczywiście będzie również konieczne wyliczenie zdolności kredytowej. Uzyskiwane dochody muszą być akceptowane przez bank. Dochody z umowy o pracę na czas nieokreślony muszą być uzyskiwane od co najmniej 3 miesięcy. W przypadku umowy o pracę na czas określony staż pracy powinien wynosić 6 miesięcy. Pani dochody natomiast w tej chwili nie będą zaakceptowane, ponieważ umowa na czas określony musi być zawarta na co najmniej 12 miesięcy do przodu od momentu wnioskowania.
Przez Społeczność nie możemy dodać informacji do zgłoszonej reklamacji. Proszę, skontaktuj się z nami na czacie po zalogowaniu w Moim ING. Tam przekażemy tę dodatkową informację do Twojej reklamacji,
... 07-10-2024Czy dałoby się dodać dodatkowy filtr w sekcji "ukryj", który ukrywałby przelewy wewnętrzne podczas wyświetlania historii operacji na koncie?
07-10-2024