15-01-2018 10:36
Witam,
chciałbym prowadzić wspólne konto z dziewczyną - aby ułatwić gospodarowanie pieniędzmi.
Zależy mi, aby mieć konto na mnie lub dziewczynę lub wspólne - obojętne, do którego byłyby przypisane dwie karty do płatności w sklepach itp. Z tego konta chciałbym, aby móc płacić przez internet.
Ja i dziewczyna mamy konta w ING. - kwestia dołożenia kolejnego rachunku
Pozdrawiam
16-01-2018 00:39
Obsługa banku zaleca w takich przypadkach, otwarcie konta Konfort ze względu na bezpłatne wypłaty z bankomatów. Otrzymacie do niego karty visa takie jakie otrzymuje się przy koncie Direct. Umożliwiają one płatność w internecie. Nowy rachunek będzie dla was widoczny w bankowości elektronicznej oraz aplikacji mobilnej w takim samej formie jak konta direct.
16-01-2018 11:09
tomczyslaw, każda osoba może posiadać aż 5 kont rozliczeniowych w każdej walucie. Macie z dziewczyną dwa rozwiązania:
1. Ty lub Twoja dziewczyna możecie w Moim ING otworzyć konto Direct. Za prowadzenie tego konta nie pobieramy żadnej opłaty. Następnie w Moim ING będzie możliwość dodania pełnomocnika. Zarówno właściciel jak i pełnomocnik może zamówić imienną kartą. W tym przypadku należy pamiętać, że pełnomocnictwo wygasa wraz z śmiercią właściciela konta.
2. W naszej ofercie posiadamy konto Komfort. Jest to konto wspólne. Opłata miesięczna za to konto to 12 zł. Jedna osoba może otworzyć to konto w swojej bankowości internetowej. Aby dodać współwłaściciela, zapraszamy już Was wspólnie do wybranego oddziału.
17-01-2018 16:50
Czy do konta direct będzie można zamówić dwie karty?
18-01-2018 17:01
@tomczyslaw Do konta Direct możesz posiadać po jednej karcie z każdego rodzaju. Możesz posiadać tradycyjną kartę debetową Visa Zbliżeniowa, kartę Zbliżak (mniejsza karta w formie naklejki), dodatkowo w naszej apce mobilnej możesz założyć kartę Mastercard w telefonie, która daje możliwość płacenia swoim smartfonem przy pomocy modułu NFC.