Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

aktualizacja dokumentu tożsamości - zagranica

W jaki sposób mogę zaktualizować dokument tożsamości bez osobistej obecności w oddziale banku?

Jestem obywatelem innego kraju UE niż Polska i wydano mi nowy paszport. W ING mam konto osobiste, na które

wpływa moja emerytura z ZUSu (całe 300 złotych miesięcznie ;-) Mieszkam od lat za granicą, a ostatnio ze względu na stan

zdrowia praktycznie nie ruszam się z domu. Czy mogę zgłosić zmianę dokumentu online? Na stronie banku mogę zgłosić nowy dokument online pod warunkiem, że jest do dokument polski (dowód osobisty). Jak to zrobić w przypadku dokumentu zagranicznego w sytuacji braku możliwości przyjazdu do oddziału? Czy mogę to zrobić przez pełnomocnika? Czy takie pełnomocnictwo musi być notarialne?

Odpowiedz
0 Lajków
komikaczo
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
11-07-2023
Wiadomość 1 z 4 (5 136 wyświetleń)

Re: aktualizacja dokumentu tożsamości - zagranica

Paszport, zagraniczny dowód osobisty zaktualizujesz w placówce bankowej - miejscu spotkań. Jeśli nie możesz podejść osobiście, notarialnie upoważnij inną osobą 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
SylwiaG
Moderator
Moderator icon
184
42
23-04-2018
Wiadomość 2 z 4 (5 085 wyświetleń)

Re.: aktualizacja dokumentu tożsamości - zagranica

Jest to bank internetowy, ale działa inaczej dla obcokrajowców.
Odpowiedz
0 Lajków
Simon2222
Doradca z ambicjami I
9
3
10-01-2024
Wiadomość 3 z 4 (3 108 wyświetleń)

Re.: aktualizacja dokumentu tożsamości - zagranica

Jest to bank internetowy, ale działa inaczej dla obcokrajowców.

Odpowiedz
0 Lajków
Simon2222
Doradca z ambicjami I
9
3
10-01-2024
Wiadomość 4 z 4 (3 108 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: karta kredytowa a doładowanie Revolut

Hej, czy próbowałeś tej taktyki?
Udało się czy były problemy przy doładowaniu?
Jeśli się udało, to jaka karta i jaka kwota?

18-12-2024
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy