21-09-2023 15:50
Dzień dobry
mam do Państwa pytanie.
Wiadomość będzie dość długa, za co z góry przepraszam.
Kilka lat temu otwarłem konto w ING Banku Śląskim. Z uwagi na trudną sytuację materialną w czasie koronawirusa w latach 2020-2021, zostały mi wypowiedziane umowy kilku pożyczek, które miałem zawarte w ING Banku Śląskim. Finalnie sprawa skończyła się w sądzie i u komornika.
Aktualnie od 2022 roku z mojej pensji zostaje przekazywane świadczenie na rzecz wierzyciela, którym jest ING Bank Śląski.
Rok temu zamknąłem konto w ING Banku Śląskim i otwarłem konto w Banku Pekao S.A.
Niestety, wykonywanie przelewów oraz używanie karty płatniczej w tym banku jest nie możliwe, gdy ma się zajęcie egzekucyjne.
Nie mogę w ogóle korzystać z kwoty wolnej od zajęcia bez wizyty w kasie banku, co jest dla mnie absurdalne.
W związku z tym, chciałbym otworzyć ponownie konto w ING Banku Śląskim, ponieważ wiem, że nie ma u Was takich problemów.
Pytanie brzmi, czy ING Bank Śląski może mi odmówić otwarcia konta Direct z uwagi na moją historię z wypowiedzianymi umowami pożyczek?
Pisałem w tej sprawie na czacie Messenger ING Banku Śląskiego, ale nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam Serdecznie
22-09-2023 16:31
Dzień dobry,
chciałabym Ci pomóc, jednak niestety, nie sprawdzimy takich szczegółów. W tej sytuacji, konieczna będzie wizyta w oddziale banku. Specjaliści sprawdzą to dla Ciebie.
Pozdrawiam!
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 2 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 1 | |
| 1 |