Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Założenie konta w ING Banku Śląskim - problem

Dzień dobry

mam do Państwa pytanie.

Wiadomość będzie dość długa, za co z góry przepraszam.

Kilka lat temu otwarłem konto w ING Banku Śląskim. Z uwagi na trudną sytuację materialną w czasie koronawirusa w latach 2020-2021, zostały mi wypowiedziane umowy kilku pożyczek, które miałem zawarte w ING Banku Śląskim. Finalnie sprawa skończyła się w sądzie i u komornika.

Aktualnie od 2022 roku z mojej pensji zostaje przekazywane świadczenie na rzecz wierzyciela, którym jest ING Bank Śląski.

Rok temu zamknąłem konto w ING Banku Śląskim i otwarłem konto w Banku Pekao S.A.

Niestety, wykonywanie przelewów oraz używanie karty płatniczej w tym banku jest nie możliwe, gdy ma się zajęcie egzekucyjne.

Nie mogę w ogóle korzystać z kwoty wolnej od zajęcia bez wizyty w kasie banku, co jest dla mnie absurdalne.

W związku z tym, chciałbym otworzyć ponownie konto w ING Banku Śląskim, ponieważ wiem, że nie ma u Was takich problemów.

Pytanie brzmi, czy ING Bank Śląski może mi odmówić otwarcia konta Direct z uwagi na moją historię z wypowiedzianymi umowami pożyczek?

Pisałem w tej sprawie na czacie Messenger ING Banku Śląskiego, ale nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam Serdecznie

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 1 z 2 (2 396 wyświetleń)

Re: Założenie konta w ING Banku Śląskim - problem

Dzień dobry,

chciałabym Ci pomóc, jednak niestety, nie sprawdzimy takich szczegółów. W tej sytuacji, konieczna będzie wizyta w oddziale banku. Specjaliści sprawdzą to dla Ciebie. 

Pozdrawiam!

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartynaC
Były moderator
Były moderator icon
427
94
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (2 228 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem ż...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy