21-09-2023 15:50
Dzień dobry
mam do Państwa pytanie.
Wiadomość będzie dość długa, za co z góry przepraszam.
Kilka lat temu otwarłem konto w ING Banku Śląskim. Z uwagi na trudną sytuację materialną w czasie koronawirusa w latach 2020-2021, zostały mi wypowiedziane umowy kilku pożyczek, które miałem zawarte w ING Banku Śląskim. Finalnie sprawa skończyła się w sądzie i u komornika.
Aktualnie od 2022 roku z mojej pensji zostaje przekazywane świadczenie na rzecz wierzyciela, którym jest ING Bank Śląski.
Rok temu zamknąłem konto w ING Banku Śląskim i otwarłem konto w Banku Pekao S.A.
Niestety, wykonywanie przelewów oraz używanie karty płatniczej w tym banku jest nie możliwe, gdy ma się zajęcie egzekucyjne.
Nie mogę w ogóle korzystać z kwoty wolnej od zajęcia bez wizyty w kasie banku, co jest dla mnie absurdalne.
W związku z tym, chciałbym otworzyć ponownie konto w ING Banku Śląskim, ponieważ wiem, że nie ma u Was takich problemów.
Pytanie brzmi, czy ING Bank Śląski może mi odmówić otwarcia konta Direct z uwagi na moją historię z wypowiedzianymi umowami pożyczek?
Pisałem w tej sprawie na czacie Messenger ING Banku Śląskiego, ale nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam Serdecznie
22-09-2023 16:31
Dzień dobry,
chciałabym Ci pomóc, jednak niestety, nie sprawdzimy takich szczegółów. W tej sytuacji, konieczna będzie wizyta w oddziale banku. Specjaliści sprawdzą to dla Ciebie.
Pozdrawiam!
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
21 | |
12 | |
7 | |
6 | |
4 |