Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Przelew zagraniczny z konta walutowego

Zrobiłem dziś przelew zagranicę z konta walutowego. Opłata 40 PLN!!!! Byłem przekonany, że przelew zagranicę kosztuje 5 PLN. Do tego myślałem, że skorzystanie z konta walutowego będzie tańsze, w tej samej walucie co odbiorca.

Odpowiedz
0 Lajków
WallStreet6
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
15-05-2018
Wiadomość 1 z 2 (17 078 wyświetleń)

Re: Przelew zagraniczny z konta walutowego

Za przelewy walutowe możemy pobrać różne opłaty w zależności od waluty, trybu realizacji czy kraju odbiorcy. Przelew europejski kosztuje 5 zł. Musi on spełniać następujące warunki:
1.    Waluta przelewu: euro
2.    Kraj odbiorcy: kraje Unii Europejskiej oraz Islandia, Norwegia, Lichtenstein i Szwajcaria
3.    Numer konta odbiorcy w formacie IBAN oraz podany BIC (SWIFT) banku odbiorcy
4.    Brak wskazanego banku pośredniczącego
5.    Pokrycie kosztów: wybrana opcja SHA (odbiorca i nadawca ponoszą koszty określone przez własny bank)
6.    Sposób zlecenia przelewu: bankowość internetowa

Jeśli zlecisz przelew w innej walucie niż euro, do kraju poza Unią Europejską lub zmienisz tryb realizacji przelewu, koszt przelewu to 40 zł.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
621
129
19-03-2018
Wiadomość 2 z 2 (17 030 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy