Odpowiedz

Re: Re.: Nowe konta w ING

Owszem, ale to Wy pobieracie opłatę za przewalutowanie chociaż dokonała tego Visa.
Odpowiedz
0 Lajków
f0ku5
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
147
45
02-12-2022
Wiadomość 11 z 23 (3 756 wyświetleń)

Dziękuję za uwagi. Propozycję rozliczania płatności bez prowizji, w innych walutach niż euro, dolary i funty, przekazałam do właściwej jednostki

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
646
121
04-09-2015
Wiadomość 12 z 23 (3 665 wyświetleń)

@f0ku5:
Owszem, ale to Wy pobieracie opłatę za przewalutowanie chociaż dokonała tego Visa.

Bo to wynika z TOiP. Za granicą jest prowizja 3% za przewalutowanie.

Nie chcesz mieć prowizji, weź kartę kredytową ING VISA

https://www.ing.pl/indywidualni/karty/karty-kredytowe/karta-kredytowa-visa

Warunki do spełnienia bezpłatności są bardzo niskie. Jedne wakacje i po kłopocie. Wracasz, zamykasz Emotikon: Mrugający

Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
Główny rachmistrz II icon
311
48
03-02-2016
Wiadomość 13 z 23 (3 624 wyświetleń)

Bawić w otwieranie i zamykanie mi się nie chce, a dosłownie parę postów wyżej napisałem, że nie każdy chce sobie psuć zdolność kartą kredytową Emotikon: Mrugający

Osobiście czekam, aż ING wprowadzi coś identycznego dla kart debetowych. Do tego momentu zarabia na mnie niestety ktoś inny.

Odpowiedz
0 Lajków
f0ku5
Zaprawiony analityk II
147
45
02-12-2022
Wiadomość 14 z 23 (3 610 wyświetleń)

[ Edytowane ]
Ale jeździsz co chwilę za granicę poza strefę Euro i UK?
Przecież bierzesz KK kiedy potrzebujesz i jak wracasz to zamykasz. Obrót 2400 i karta za free. Jak weźmiesz limit na 3000zl to jakbyś wziął coś na raty - tyle Ci obniży zdolność
Nie znam banku, który nie pobiera prowizji za opłaty za granicą - chyba tylko Pekao ma bez prowizji płatności kartą na całym świecie po kursie Visa
ING to co najwyżej niech poszerzy ilość walut bo konkurencja i to niejedna daje 10 czy więcej walut w opcji wielowalutowej - np upadający mBank czy też bank „emerytów” PKO BP
ING naprawdę ma szanse mocno zamieszać na rynku bo niewiele mu brakuje do najlepszych pod względem opcji ale z jakiegoś powodu tego nie robi. Dlaczego?!

Więcej walut w karcie wielowalutowe, tańsze prowizje z bankomatów za granicą (nawet w UE), do tego w końcu z prawdziwego zdarzenia konto dla mniej niż 13 lat, lepszy spread w kantorze a na deser - Blik do wypłat z bankomatów (wszystkich w tym obcych) więcej niż jeden darmowy miesięcznie (np 10)
I zamiata rynek, bo nie ma do czego się przyczepić. Tak niewiele brakuje Emotikon: Mrugający ING do roboty! Emotikon: Szczęśliwy

Zwłaszcza dla ING który kondycyjne stoi bardzo dobrze nie tylko w Polsce ale i na świecie (nie każdy bank w Polsce może się tym pochwalić)

PS No i aplikacja do poprawy. Dostosowanie się do wyglądu z www na telefonie to trochę pomyłka. Wcześniej było lepiej i czytelniej
Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
311
48
03-02-2016
Wiadomość 15 z 23 (3 579 wyświetleń)

Oj są takie banki Emotikon: Mrugający

Pekao - po kursie MC lub Visy, w zależności od tego którą kartę się ma (można obie).

Millennium - bez prowizji do 1000 zł miesięcznie, powyżej tego trzeba kupić pakiet za 9,9 zł na tydzień jeśli nadal chce się mieć bez prowizji.

Paribas - w koncie Premium karta rozliczana po kursach MC bez żadnych obostrzeń.

Alior - rozliczanie po średnich kursach NBP (lepszych niż MC i Visa) jako jedna z korzyści do konta.

Naprawdę, jeżeli chodzi o ING to temat płatności w walutach obcych (pomijając kartę kredytową) to śmiech na sali.

Odpowiedz
0 Lajków
f0ku5
Zaprawiony analityk II
147
45
02-12-2022
Wiadomość 16 z 23 (3 557 wyświetleń)

[ Edytowane ]
To się przenieś do tych banków Emotikon: Mrugający Życzę powodzenia Emotikon: Szczęśliwy Poza Pekao kazdy w/w omijam szerokim łukiem
Nie ma idealnego konta. Jak na jednym masz korzyść, na kolejnym tracisz i masz gorzej jak w innym banku

MBank ma też konto premium Intensive jakby co a w nim korzystne warunki za granicą Emotikon: Mrugający
Jest Revolut itd
O Pekao pamiętałem
W ING masz możliwość wykupienia pakietu wypłat z bankomatów bez opłat na całym świecie za 25zl na 30 dni

Napisałem wyżej co brakuje i co mogą zmienić w ING. A czy zrobią? To nie od nas zależy, tylko od ING. Wiadomo, to nie instytucja charytatywna ale stać ING na pewne zmiany z korzyścią dla ich klientów - co wymieniłem. Zmiany mogą spowodować ze będą mieć w sieci jeszcze lepszą opinie i mogą zyskać dużo klientów, zwłaszcza jak teraz mBank jest na tapecie w niekorzystnym świetle

Jak jeździsz często za granicę to sobie załóż na dzisiaj inne konto - np Pekao
Zresztą dobra zasada - warto mieć drugie konto, nawet awaryjne. Poza ING posiadam PKO BP dlatego że mam je za darmo, nie muszę korzystać a wypłaty mam dzięki Blik (nie potrzebuję karty)
A gdy jadę za granicę mam możliwość karty kredytowej Visa w ING czy pakiet bankomatów czy też kartę wielowalutową. Oczywiście tutaj jak napisałem brakuje trochę - choćby lepszy spread (są lepsi) czy więcej walut (są lepsi). Ale za to KK jest jedną z najtańszych opcji na rynku
Mam też opcje inne w PKO BP - więcej walut niż w ING

Rozumiem Twoje rozszczenia ale w żadnym banku nie jest idealnie. Chciałbym aby Twoje prośby zadziałały, jak również moje propozycje wyżej

ING - działaj, bo klienci oczekują pewnych zmian Emotikon: Mrugający
Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
311
48
03-02-2016
Wiadomość 17 z 23 (3 542 wyświetleń)

Ale ja o tym wszystkim wiem i napisałem przecież wcześniej, że na chwilę obecną przy transakcjach za granicą zarabia na mnie ktoś inny Emotikon: Szczęśliwy

Jak byłem młodszy to sobie porobiłem kont w różnych bankach i teraz staram się to ograniczać. W ING brakuje mi chyba wyłącznie sensownej oferty na płatności w walutach obcych i wiem, że nie zostało mi nic innego, jak czekać... Emotikon: Mrugający

Odpowiedz
0 Lajków
f0ku5
Zaprawiony analityk II
147
45
02-12-2022
Wiadomość 18 z 23 (3 530 wyświetleń)

[ Edytowane ]
Pani Agnieszko czy coś więcej wiadomo na ten temat?? Kiedy konta zostaną wprowadzone?
Chodzi mi konkretnie o konta dla dzieci poniżej 13 lat
Odpowiedz
0 Lajków
PiotrBo
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
04-04-2024
Wiadomość 19 z 23 (3 375 wyświetleń)

Nie mamy takich informacji. Zachęcam do śledzenia oferty na naszej stronie https://www.ing.pl/indywidualni/konta-osobiste

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
SebastianM
Moderator
Moderator icon
99
16
03-03-2023
Wiadomość 20 z 23 (3 366 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Karta debetowa do wyboru VISA/MC

Millennium nie daje wyboru. Tylko MC.

12-10-2024
Re: Re.: Nowy wygląd Mojego ING

Czy to celowe działanie, czy przejaw lekceważącego podejścia do klienta, trudno powiedzieć, ale na pewno nie jest to działanie godne instytucji zaufania publicznego.

Nie wydaje mi się, żeby to było cel

...

12-10-2024
Re.: Brak wibracji przy płatności telefonem

W tej sytuacji proszę, napisz do nas na czacie w Moim ING lub zgłoś nam sprawę przez infolinię pod numerem 32 357 00 69. Sprawdzimy tę sytuację w naszym systemie. 

12-10-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy