08-10-2020 14:47
09-10-2020 15:16
@Onurb Z naszych obserwacji wynika, że nasi klienci co raz chętniej korzystają z naszych rozwiązań online. Chętnie bankują w Moim ING, tam realizują swoje przelewy, przewalutowania i przenoszą zarządzanie swoimi pieniędzmi do sieci. Warto wspomnieć, że w bankowości znajdziesz takie rozwiązanie jak Kantor. Umożliwia on zamianę walut pomiędzy swoimi kontami 24h na dobę i do tego jest całkowicie darmowy. Jeśli korzystasz u nas z konta w euro, to pieniądze możesz wypłacać z naszych bankomatów, które znajdziesz na tej mapce- https://www.ing.pl/oddzialy-i-bankomaty?type=bankomat&filter=euro Dodam, że oczywiście za darmo. Nowe opłaty dotyczą głównie obsługi kasowej w naszych placówkach.
10-10-2020 14:49
10-10-2020 19:25
Wypłacić EUR jak najbardziej się da (nominały 50 i 100 EUR). Wypłacałem na Sokolskiej w Katowicach. Inną sprawą jest wpłata na własny rachunek USD, GBP czy EUR. Rozwiązanie pt "sprzedaję walutę w kantorze, wpłacam PLN we wpłatomacie i kupuję walutę w kantorze ING" jest delikatnie mówiąc słabe.
Do tej pory mogłem to raz w miesiącu zrobić bez prowizji, a teraz nie mam żadnej możliwości uniknięcia jej.
Pozdrawiam, nowy w społeczności, długoletni użytkownik
11-10-2020 19:08
@Onurb wpłatomaty obsługują obecnie wyłącznie polską walutę, Zanotuję Twoją sugestię związaną z rozszerzeniem takiej możliwości na inne waluty
11-10-2020 19:56 | Edytowano: 11-10-2020 19:58
17-10-2020 21:13
A ja bym wymagał.
Ponieważ ING oferuje konta w EUR, USD i GBP, to konsekwentnie powinien udostępniać możliwość wpłaty/wypłaty środków w walucie konta w ograniczonym zakresie bez prowizji. Do 29 grudnia tego roku taka możliwość (raz w miesiącu) będzie bezpłatna, ale banksterzy nie mogli pozwolić na takie bezczelne unikanie opłat i pewnie dlatego wprowadzają opłaty za każdą wpłatę/wypłatę. Oczywiście bez możliwości jej uniknięcia*.
Jeżeli ING wprowadzi wpłatomaty/wypłatomaty wielowalutowe (EUR, USD, GBP), to rzecz jasna zmienię swoją opinię na ten temat.
*Tendencyjnie pomijam możliwość "sprzedaję walutę w kantorze ING -> wypłacam złotówki z bankomatu -> kupuję walutę w kantorze poza ING"
Dziękujemy za opinię i przesłane sugestie. Historycznie – pierwsze wyciągi i potwierdzenia transakcji w Moim ING były kolorowe (logo i kwoty), ale ze względu na głos klienta zostały dość szybko zmieni
... 25-11-2024Podajemy tę informację na naszej stronie internetowej https://www.ing.pl/. Przewiń stronę do pola Aktualności i tam znajdziesz wpis "Zmiany w Przelewach BLIK".
25-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
19 | |
12 | |
6 | |
5 | |
4 |