08-01-2021 22:17
Dzień dobry!
Chcę założyć konto walutowe w ING, jednak mam parę pytań:
1. Dostając przelewy wypłat w USD na swoje konto, będą pobierane ode mnie jakieś opłaty?
2. Czy pieniądze z konta walutowego od razu zostają przewalutowane na PLN?
3. Czy można w bankomacie wypłacić kwotę w USD czy będzie już ona przewalutowana?
4. Z tego, co zrozumiałam, za samo prowadzenie konta nie pobiera się żadnych opłat, jednak czy podczas wypłaty pieniędzy z banku są one naliczane? Te tabelki to dla mnie czarna magia...
Pozdrawiam serdecznie.
09-01-2021 10:35
Nie zakładaj konta w dolarach. Jest drogie w utrzymaniu. Co miesiąc 4,99 USD za nic + opłaty za każdy przelew. Lepiej skorzystać np. z Revoluta, tam nie ma żadnych opłat. Jedyny koszt jaki ponosisz, to związany z przelewem walutowym z polskiego banku na brytyjski numer konta bankowego. Pieniędzy w bankomacie nie wypłacisz, jedynie w okienku z solidną prowizją dla ING. Jeśli nie korzystasz z kantora wymianu walut ING, to tym bardziej nie zakładaj konta w USD. ING przelicza walutę po mocno złodziejskich kursach, zresztą jak inne banki.
09-01-2021 21:29
@emanvelle Zachęcam do założenia konta w naszym banku. Poniżej odpowiem na Twoje pytania
1. Za zaksięgowanie przelewu na koncie walutowym nie pobieramy żadnych opłat.
2. Pieniądze będą dostępne w dolarach. Jeśli będziesz chciał je przewalutować możesz to zrobić bezpłatnie, za pomocą całodobowego kantoru w bankowości internetowej. Przewalutowanie odbywa się po indywidualnym, korzystnym kursie.
3. W naszych bankomatach nie można wypłacić dolarów Zrobisz to wyłącznie w oddziale banku. Bez konieczności wcześniejszego zamawiania pieniędzy możesz wypłacić kwotę do 2000 dolarów. Większą kwotę należy wcześniej zamówić.
4. Konto dla klientów indywidualnych prowadzimy bezpłatnie. Za wypłatę w oddziale banku pobieramy prowizję w wysokości 10 zł niezależnie od kwoty.
02-02-2021 14:43
Jeepers Creepers co Ty opowiadasz? Mam konto w ING i w Euro i w Dolarach i nic nie zapłaciłem jeszcze. Owszem w innym banku na S sprawdzałem i za przychodzący przelew nawet SEPA była opłata. Do tego wymagane określone saldo żeby uniknąć opłaty za prowadzenie. Bank na S był jednym z trzech, które miał podobne kursy w kantorze, ale za to maiły ileś innych opłat i warunków. Ing ma najlepsze konta walutowe. Połączenie konta direct + walutowe + kantor internetowy ING to najlepsze rozwiązanie dla kont walutowych
1. Raz w miesiącu możesz wpłacić i wypłacić gotówkę w walucie za darmo i przewalutować po bardzo dobrym kursie w kantorze internetowym.
2. Nie ma opłat za konto direct i za walutowe.
3. Nie ma opłaty za przelew przychodzący.
Jak coś się zmieniło to mnie sprostujcie.
Nie mam kraty w ING, ale też jest chyba ok. Przejrzałem ileś banków przed otwarciem konta walutowego i te na S i na A i na P i nawet N . Pod względem kursów i możliwości oraz opłat ING wypadł najlepiej. Jedyne sensowne konto walutowe bez wkurzających warunków.
02-02-2021 14:46
Gadams Jedną rzecz muszę skorygować. Z końcem grudnia zmieniły się opłaty.
Teraz za każdą wpłatę lub wypłatę z konta walutowego pobieramy opłatę 10 zł.
02-02-2021 14:58
Ale nadal można raz w miesiącu wpłacać i wypłacać w kasie za darmo? Czyli jedna wpłata i jedna wypłata? Czy coś się zmieniło?
02-02-2021 15:41
Nie, od 29 grudnia weszła zmiana w tym zakresie:
26-07-2021 16:29
ale przelew nadal jest za darmo?
i czy za przewalutowanie na PLN i przelew na konto Direct są jakieś opłaty?
27-07-2021 16:40
Za zaksięgowanie przelewu na koncie walutowym dalej nie pobieramy żadnych opłat. Pieniądze możesz bezpłatnie przewalutować i przelać na konto złotówkowe dzięki kantorowi, który dostępny jest całodobowo w bankowości internetowej.
14-11-2021 09:05
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
21 | |
12 | |
7 | |
6 | |
4 |