Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Jak zablokować przelew przychodu (wpływ) na konto?

Czy istnieje możliwość zablokowania przelewu od innej ososby tak żeby on (ona) nawet znając numer mojego konta bankowego nie mógł przelewać mi pieniądze? Wiem że jest opcja "zwrot transakcji", korzystam z nią. Ale jeżeli osoba uparta i bez końca przelewa mi pieniędzy które natychmiast zwracam, czy mogę zablokować takiego upartego człowieka? Nie chce zamykać istnejace konto bankowe i założyć nowe. Nie o to chodzi. Chodzi o możliwości zablokowania wpływu środków na moje konto od osób od których nie oczekuję żadnych pieniędzy. Czy są jakieś rozwiązania?
Odpowiedz
0 Lajków
ruslanabdulla
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
0
20-10-2017
Wiadomość 1 z 3 (15 369 wyświetleń)

Re: Jak zablokować przelew przychodu (wpływ) na konto?

Nie ma możliwości zablokowania pojedynczego numeru rachunku. W takiej sytuacji jedyną opcją jest zamknięcie obecnego numeru konta i otwarcie nowego rachunku, który będzie miał inny numer. 

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
224
46
02-09-2021
Wiadomość 2 z 3 (15 186 wyświetleń)

Re: Jak zablokować przelew przychodu (wpływ) na konto?

Szkoda Emotikon: Smutny

Dziękuję za odpowiedź
Odpowiedz
0 Lajków
ruslanabdulla
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
0
20-10-2017
Wiadomość 3 z 3 (15 099 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: FWK - co zaliczać do dochodów

Witam

zgodnie z moją interpretacją po konsultacji z ośrodkiem pomocy społecznej :
1: zwrot podatku (ulga na dzieci, nadpłacony podatek) jeżeli nie przekracza 5 krotności 823 zł to nie zalicza się do doc

...

16-12-2025
Re: Konsolidacja kredytu gotowkowego pod hipoteke

Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. W tej sprawie umówi się z nimi na rozmowę. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i kontakt (na dole st

...

16-12-2025
Re: Spłata kredytu hipotecznego

Możesz wpłacić pieniądze na konto narzeczone, aby spłacić kredyt. W sprawie kwestii skarbowych i US się nie wypowiemy. Musisz skonsultować to z nimi. Możesz też wpłacić pieniądze na konto techniczne i

...

15-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy