Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Jak zablokować przelew przychodu (wpływ) na konto?

Czy istnieje możliwość zablokowania przelewu od innej ososby tak żeby on (ona) nawet znając numer mojego konta bankowego nie mógł przelewać mi pieniądze? Wiem że jest opcja "zwrot transakcji", korzystam z nią. Ale jeżeli osoba uparta i bez końca przelewa mi pieniędzy które natychmiast zwracam, czy mogę zablokować takiego upartego człowieka? Nie chce zamykać istnejace konto bankowe i założyć nowe. Nie o to chodzi. Chodzi o możliwości zablokowania wpływu środków na moje konto od osób od których nie oczekuję żadnych pieniędzy. Czy są jakieś rozwiązania?
Odpowiedz
0 Lajków
ruslanabdulla
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
0
20-10-2017
Wiadomość 1 z 3 (19 776 wyświetleń)

Re: Jak zablokować przelew przychodu (wpływ) na konto?

Nie ma możliwości zablokowania pojedynczego numeru rachunku. W takiej sytuacji jedyną opcją jest zamknięcie obecnego numeru konta i otwarcie nowego rachunku, który będzie miał inny numer. 

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
259
53
02-09-2021
Wiadomość 2 z 3 (19 593 wyświetleń)

Re: Jak zablokować przelew przychodu (wpływ) na konto?

Szkoda Emotikon: Smutny

Dziękuję za odpowiedź
Odpowiedz
0 Lajków
ruslanabdulla
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
0
20-10-2017
Wiadomość 3 z 3 (19 506 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Dodanie opcji odświeżania salda w aplikacji

Proponuję dodanie w aplikacji ING opcję ręcznego odświeżania salda np. poprzez przeciągnięcie ekranu z góry na dół albo kliknięcie ikony. Teraz żeby sprawdzić aktualne saldo trzeba całkiem wyjść z apl

...

13-08-2026
Re.: blokada środków pod przelew z datą przyszłą

Podbijam temat ponownie czy po tylu latach tak prosta ale ważna funkcja będzie wprowadzona czy nadal nic

13-08-2026
Re: Podpisanie umowy kredytowej po odstąpieniu od poprzedniej

W tej sprawie skontaktuj się z naszymi specjalistami hipotecznymi pod numerem 32 357 00 57 lub na czacie po zalogowaniu do Mojego ING w dni robocze od 8:00 do 18:00.

10-08-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy