30-08-2024 15:19
Witam,
ja również otrzymałem żenującą wiadomość od ING. Żądają wyjaśnienia okoliczności kilku przelewów, które wpłynęły na moje konto, w przypadku braku wyjaśnień w terminie mają zablokować mi dostęp do konta i wypowiedzieć umowę.
Poczułem się jak jakiś terrorysta, bo na tą ustawę się powołują i bez wahania pierwszy wypowiedziałem umowę.
To jest totalny brak szacunku do swojego wieloletniego klienta dlatego od dziś będę omijał ING szerokim łukiem.
Pytanie do społeczności: czy w tym przypadku jak już zamknąłem konto mam spodziewać się dalszego nękania ze strony ING?
01-09-2024 02:35
To są jakieś jaja! Rozumiem jeszcze, gdy ktoś ma konta firmowe i niektóre transakcje mogą ale nie muszą być "podejrzane"
Ale zwykłych Kowalskich?
Jak się przejrzy ogólnie internet, to podobne akcje są nie tylko w ING, o którym najgłośniej. Niewiele mniej nadgorliwy jest mBank, gdzie właściciel Commerzbank jakiś czas temu dostał karę ponad 1mld euro (bodajże 1,43mld) za szemrane "biznesy"
I kolejnym bankiem, o którym coraz głośniej to Santander.
Z polskich, który się przewija w sieci z takimi działaniami to tylko spotkałem się z Aliorem. Sporadycznie ale też się zdarza.
Ogólnie zostawię tą całą sytuację dwoma słowami - no comment
01-09-2024 18:14
Jeszcze dopiszę, bo znalazłem w sieci. Poza karą finansową w Polsce, ING również dostał karę w Europie w roku 2018
04-09-2024 16:11
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
23 | |
12 | |
8 | |
7 | |
6 |