26-10-2017 11:30 | Edytowano: 26-10-2017 11:35
Witam,
Gdzie mogę znaleźć zapisane przelewy wzorcowe w nowej wersji "Moje ING"? W starej wersji co miesiąc zapisywałem sobie przelewy (szablony) z opisem i kwotą do wysłania bez określonej daty i nie było z tym problemu aż do wczoraj?
Przelewy- wzorce znikły.. w nowym systemie są widoczne po wyszukiwaniu nazwy zapisanych jeszcze w starym systemie ale niestety są wyczyszczone numery faktur i kwoty?
Dlaczego tej funkcji nie ma w nowym systemie? Było to dla mnie bardzo wygodne- wchodziłem sobie wysyłałem zapisane przelewy (wcześniej) kiedy tylko chciałem, edytować itd. a teraz? Nie ma nic.. od nowa muszę wyciągać faktury z segregatorów i wklepywać jeszcze raz w dniu wysłania.. bo nie ma możliwości zapisania.. i to sie nazywa- ulepszanie systemu?...
Temat kiedyś kotłowałem aż w końcu całkiem wyłączyli tą funkcję?...
26-10-2017 13:34
Nie musisz od nowa wprowadzać danych.
Przy wykonywaniu przelewu wprowadzasz do okna na przykład nazwę odbiorcy, "Tauron" i system podpowie Ci ostatnie transakcje.
Uważam, że to jedno z lepszych i wygodniejszych rozwiązań jakie wprowadzono. Nie szukam po liście kontrahentów tylko od razu uzupełniam dane.
Mając jedno konto podstawowe możesz kolejną transakcję z niego nie przechodząc do innych zakładek.
Dla mnie jest ot wygodne usprawnienie systemu, korzystam z niego co miesiąc.
26-10-2017 23:59
Kolego nie zrozumiałeś mnie... Mi nie chodzi o zapisywanie odbiorców, bo to wiem, że jest tylko o zapisywanie przelewów tak, jak były wzorcowe- tytułem i kwota i np. mogłem sobie dzisiaj wprowadzony przelew z numerem faktury i kwotą wysłać za miesiąc...
27-10-2017 03:08
Rozumiem, a sprawdzałeś "Zaplanuj" - widoczny przycisk po zalogowaniu z prawej strony? Nie korzystam z tej opcji, ale kiedyś ustawiłem tam sobie plan po czym okazało się, że system chce wysyłać mi zaplanowane przelewy.
Opisałem Ci sposób, gdzie po wybraniu rachunku przechodzę do Wykonaj transakcję i tam jest okno wyszukiwania "Szukaj w historii i odbiorcach". Można wpisać nawet kawałek treści i system wyszukuje transakcje zawarte z tym słowem. Ty chcesz planować/zlecać więc pewnie funkcjonalność powyższa może być lepsza dla Ciebie.
27-10-2017 08:27
@pejotka Dobre podpowiedzi zaproponował Ci @Konto usunięte . Rzeczywiście w Moim ING nie ma wzorcowych przelewów, natomiast możesz korzystać ze wspomnianych odbiorców, a dodatkowo znajdziesz w nich historię wykonanych już wcześniej transakcji. Dzięki temu bez uzupełniania ponownie wszystkich danych możesz w łatwy sposób ponowić przelew, który był już wysłany w przeszłości.
28-10-2017 12:56
Witam,
Ta funkcja "zaplanowane" wcale mi sie nie podoba...
Po pierwsze bardzo wazne, jak sie ustawi date platnosci przy wprowadzaniu (w innym terminie) to przelew w wyznaczonym dniu leci z automatu (nie wiem co sie dzieje, jak zabraknie wystarczajacych srodkow na koncie) a nie wchodzimy wysylamy manualnie, kiedy tylko chcemy tak, jak bylo przy wzorcach..
Przy prowadzeniu dzialalnosci gospodarczej i duzej ilosci faktur ciezko jest dopilnowac terminow platnosci i najczesciej je placimy po terminie wiec ta funkcja jest dobra, jak mamy srodki w nieskonczonosc... natomiast majac sytuacje w innym dniu gdzie musimy przeznaczyc pieniazki na co innego wtedy pojawiaja sie problemy- musimy modyfikowac/edytowac/usuwac przelewy "zaplanowane" co najmniej dzien wczesniej, zeby nam nie zdjelo pieniazkow z konta...
Druga bardzo istotna rzecz to brak mozliwosci zapisania nazwy przelewu z opisem i terminem platnosci danej faktury (np. firma do 11.11)..
Takie to ulepszanie systemu... tylko nie dla duzych firm...
29-10-2017 10:17
29-10-2017 13:03
@pejotka Jeżeli zaplanujesz jakieś przelewy i na ten konkretny dzień nie będzie pieniędzy na koncie, które wskażesz to przelew odrzucimy. Będziesz go wtedy musiał wykonać "ręcznie". @alz Rzeczywiście jeżeli masz zapisanych 4 odbiorców jako Tauron to może to być kłopotliwe. Jeżeli jednak każdy z tych odbiorców ma inny numer konta to może sprawę rozwiązałoby edytowanie ich nazwy.
30-10-2017 10:18
pejotka pisze:
Takie to ulepszanie systemu... tylko nie dla duzych firm...
Niestety nie znam dotychczasowego modułu dla firmy. Mając jednak na względzie moje dotychczasowe uwagi w zakresie realizacji przelewów z większej ilości rachunków (własny i pełnomocnictwo) pewnie i dla obsługi firmowej robię się pod górkę. Dobra funkcjonalność dla klienta indywidualnego z jednym rachunkiem. Oby przyszłość przyniosła dobre zmiany dla przedsiębiorców.
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
21 | |
12 | |
7 | |
6 | |
4 |