Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

12455zł - koszt wyciągu za zeszły rok z zamkniętego konta firmowego

Dzień dobry,

Z żadnej strony nie mogę uzyskać pomocy ze strony ING, więc próbuję tutaj. 22 kwietnia złożyłam wniosek o udostępnienie wyciągu za okres od 01-01-2025 do 11-01-2026. Dotyczył on zamkniętego konta firmowego (teraz używam konta indywidualnego). Deklarowano, że odpowiedź dostanę w ciągu 7 dni. Po braku odpowiedzi i kilku moich telefonach na infolinie dostałam po 14 dniach odpowiedź na maila, że jeśli chce wyciąg to muszę zapłacić, uwaga: 12455,00 zł. Przecież to jest nienormalna stawka, wyliczono mi 353 wyciągi po 35zł i 100zł za obsługę. Wyciągi były mi potrzebne do kredytu hipotecznego (i dalej są, ale zabookowana oferta przepadła, a te obecne są już na wyższym oprocentowaniu). Próbowałam uzyskać odpowiedź na infolinii - nikt nic nie wie, z archiwum nie ma kontaktu, tylko drogą mailową. Poszłam do głównego banku w Opolu na Zwierzynieckiej - tam w drzwiach już mnie wyproszono, bo oni nie obsługują JDG i nie mogą mi w żaden sposób pomóc (Opole - miasto wojewódzkie, a oni nie obsługują JDG...). W odpowiedzi na maila poprosiłam o wyjaśnienia tak dużych żądań, wyjaśniłam jeszcze raz, że ja nie chce 353 wyciągów, tylko jeden zbiorczy (ewentualnie jakieś miesięczne). Jutro mija 7 dzień i dalej nikt mi nie odpisuje. Ręce mi opadają, jak jestem traktowana. Zastanawiam się czy to jest złośliwość ze strony osoby, która ten wniosek rozpatrywała czy o co chodzi. Telefonicznie poprosiłam 2 razy o ponaglenie, może to się komuś nie spodobało? A może pomyłka, bo chyba taka stawka, to nie jest standard za wyciąg?

Proszę, żeby ktoś z ING pomógł mi to wyjaśnić i ruszyć do przodu z tym wnioskiem. Poniżej numer wniosku i treść maila z ING.

Pozdrawiam i dziękuję.

Nr wniosku: 260506/061059

W dniu 2026-05-06 10:58:08 użytkownik ING_Obsluga klienta biznesowego napisał:

Szanowni Państwo,

potwierdzamy poprawność i kompletność otrzymanych dokumentów.

Prosimy o przelanie 12 455,00 PLN za realizację dyspozycji.

Numer rachunku dostępny jest na przesłanym do nas wniosku o udostępnienie dokumentów.

W tytule płatności proszę podać nazwę firmy, REGON lub NIP oraz numer wniosku 260506/061059.

W odpowiedzi na tę wiadomość prosimy o załączenie potwierdzenia dokonania przelewu.

Na przelew i potwierdzenie czekamy 7 dni.  

Po otrzymaniu przelewu i potwierdzenia, do 5 dni roboczych wyślemy zamówione dokumenty.

W przypadku dodatkowych pytań, prosimy o zachowanie ciągłości korespondencji.

Szczegóły wyceny:

100,00 zł – opłata za obsługę wniosku, pozyskanie i weryfikacja danych archiwalnych Państwa Firmy

12 355,00 zł – opłata za wydanie 353 szt. wyciągów (35,00zł jeden wyciąg)

Z pozdrowieniami

ING Bank Śląski

Odpowiedz
0 Lajków
KentyBB
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
1
0
11-05-2026
Wiadomość 1 z 1 (21 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
BLIK nie działa po jednej nieudanej próbie

1. Biorę kod BLIK z apki na androida.
  2. Podaje gdzieś ten kod
  3. Na telefonie wyświetli się "zbyt niski limit" (zgodnie z prawdą)
  4. Zwiększam limit
  5. Podaje nowy kod
  6. Aplikacja nie pokaże zapytania o potwierdzenie tej
...

11-05-2026
Re: Wpłatomat zatrzymał pieniądze - brak odpowiedzi z banku

Przekazałem prośbę o przyspieszenie odpowiedzi na Twoją reklamację do odpowiedniego działu. 

11-05-2026
Wpłatomat zatrzymał pieniądze - brak odpowiedzi z banku

W zeszły wtorek wpłatomat zatrzymał mi ponad 11 000 zł. Od tego czasu temat jest zgłoszony do banku, były też próby przyspieszenia sprawy, ale do dziś nie mam konkretnej odpowiedzi ani rozwiązania.

Num...

11-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy