11-05-2026 20:37
Dzień dobry,
Z żadnej strony nie mogę uzyskać pomocy ze strony ING, więc próbuję tutaj. 22 kwietnia złożyłam wniosek o udostępnienie wyciągu za okres od 01-01-2025 do 11-01-2026. Dotyczył on zamkniętego konta firmowego (teraz używam konta indywidualnego). Deklarowano, że odpowiedź dostanę w ciągu 7 dni. Po braku odpowiedzi i kilku moich telefonach na infolinie dostałam po 14 dniach odpowiedź na maila, że jeśli chce wyciąg to muszę zapłacić, uwaga: 12455,00 zł. Przecież to jest nienormalna stawka, wyliczono mi 353 wyciągi po 35zł i 100zł za obsługę. Wyciągi były mi potrzebne do kredytu hipotecznego (i dalej są, ale zabookowana oferta przepadła, a te obecne są już na wyższym oprocentowaniu). Próbowałam uzyskać odpowiedź na infolinii - nikt nic nie wie, z archiwum nie ma kontaktu, tylko drogą mailową. Poszłam do głównego banku w Opolu na Zwierzynieckiej - tam w drzwiach już mnie wyproszono, bo oni nie obsługują JDG i nie mogą mi w żaden sposób pomóc (Opole - miasto wojewódzkie, a oni nie obsługują JDG...). W odpowiedzi na maila poprosiłam o wyjaśnienia tak dużych żądań, wyjaśniłam jeszcze raz, że ja nie chce 353 wyciągów, tylko jeden zbiorczy (ewentualnie jakieś miesięczne). Jutro mija 7 dzień i dalej nikt mi nie odpisuje. Ręce mi opadają, jak jestem traktowana. Zastanawiam się czy to jest złośliwość ze strony osoby, która ten wniosek rozpatrywała czy o co chodzi. Telefonicznie poprosiłam 2 razy o ponaglenie, może to się komuś nie spodobało? A może pomyłka, bo chyba taka stawka, to nie jest standard za wyciąg?
Proszę, żeby ktoś z ING pomógł mi to wyjaśnić i ruszyć do przodu z tym wnioskiem. Poniżej numer wniosku i treść maila z ING.
Pozdrawiam i dziękuję.
Nr wniosku: 260506/061059
W dniu 2026-05-06 10:58:08 użytkownik ING_Obsluga klienta biznesowego napisał:
Szanowni Państwo,
potwierdzamy poprawność i kompletność otrzymanych dokumentów.
Prosimy o przelanie 12 455,00 PLN za realizację dyspozycji.
Numer rachunku dostępny jest na przesłanym do nas wniosku o udostępnienie dokumentów.
W tytule płatności proszę podać nazwę firmy, REGON lub NIP oraz numer wniosku 260506/061059.
W odpowiedzi na tę wiadomość prosimy o załączenie potwierdzenia dokonania przelewu.
Na przelew i potwierdzenie czekamy 7 dni.
Po otrzymaniu przelewu i potwierdzenia, do 5 dni roboczych wyślemy zamówione dokumenty.
W przypadku dodatkowych pytań, prosimy o zachowanie ciągłości korespondencji.
Szczegóły wyceny:
100,00 zł – opłata za obsługę wniosku, pozyskanie i weryfikacja danych archiwalnych Państwa Firmy
12 355,00 zł – opłata za wydanie 353 szt. wyciągów (35,00zł jeden wyciąg)
Z pozdrowieniami
ING Bank Śląski
Przekazałem prośbę o przyspieszenie odpowiedzi na Twoją reklamację do odpowiedniego działu.
11-05-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 1 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 |