21-05-2020 17:50
Moja karta jest ważna do końca czerwca i chciałam ją wymienić na "moją kartę" z wybranym przeze mnie wizerunkiem. Niestety kiedy wchodzę w szczegóły mojej karty nie mogę nigdzie znaleźć takiej opcji. Posiadam konto direct.
22-05-2020 18:03
@dmc Wspomniałaś, że Twoja karta jest ważna do końca czerwca. Nie możesz w tej chwili zmienić jej wizerunku, ponieważ w swoim systemie widzisz już tę nową, którą otrzymasz w ciągu kilku najbliższych dni. Gdy ta do Ciebie już dotrze, wtedy po jej aktywacji (czyli użyciu na pin w sklepie lub w bankomacie) w jej opcjach znajdziesz możliwość zmiany wizerunku. Gdybyś jednak chciała kartę ze swoim wizerunkiem już teraz, to musiałabyś zamknąć tę obecną i zamówić nową;
Oferta ING> Karty i płatności telefonem> Karty do konta i przedpłacone> Moja karta ING.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 3 | |
| 2 | |
| 1 | |
| 1 |