Odpowiedz

nie działa karta maestro euro za granicą

Jestem teraz w Grecji. Posiadam kartę debetową maestro w Euro. Zmieniłem pin i zgodnie z instrukcją muszę dokonać płatności w ternialu lub wypłacić pieniądze w bankomacie. Ale pin nie dziala. Płatność jest odrzucana ale kilkukrotne podanie pinu jej nie blokuje.

Dlaczego?
Odpowiedz
0 Lajków
aniasilver
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
22-08-2017
Wiadomość 1 z 2 (7 585 wyświetleń)

Re.: nie działa karta maestro euro za granicą

[ Edytowane ]

@aniasilver Przed wyjazdem warto pamiętać o tym, by zmienić limity transakcyjne do karty. Zazwyczaj są one ustawione na 0 zł. To powoduje odrzucanie transakcji za granicą. Aby mieć pewność, że pobyt za granicą będzie spokojny limity możesz zmienić:

• w Moim ING – Moje finanse -> Karty i płatności telefonem -> Maestro walutowa -> Limity transakcyjne -> Edytuj limity. Gdy potwierdzisz zmianę kodem SMS, zaakceptujemy zmianę,
  • na naszej infolinii: + 48 32 357 00 69 (przez całą dobę).

Dodam, że zalecamy, aby po aktywacji karty użyć jej po raz pierwszy na terenie Polski. Jeśli nadal będą występowały trudności z działaniem karty, prosimy o kontakt z infolinią obsługi kart: +48 32 357 00 12. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1122
224
07-06-2017
Wiadomość 2 z 2 (7 567 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Inteligentne oszczędzanie we wszystkim 2025

Saving money is key in 2025. Here are simple ways to reduce your spending in different areas of your life.

Shopping

• Use discount coupons and cashback.

• Buy in bulk.

• Compare prices online before purchasing.

...

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy