Odpowiedz

Wirtualna karta - Kod bezpieczeństwa CVC?

Witam

Swego czasu, bez żadnych przeszkód mogłem dokonywać zakupów w/w kartą w pewnym sklepie internetowym. 

Dzisiaj przymierzając się do zakupu, podczas weryfikacji, został poproszony o podanie 

Kod bezpieczeństwa CVC. Moje pytanie, brzmi.

Skąd mam ten kod wziąć? 
Odpowiedz
0 Lajków
Raciborski
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
3
05-01-2016
Wiadomość 1 z 5 (33 440 wyświetleń)

Re.: Wirtualna karta - Kod bezpieczeństwa CVC?

Kod CVC składa się z 3 cyfr i jest to inaczej kod CVV, który znajdziesz na odwrocie swojej karty.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KamilaC
Moderator
Moderator icon
184
71
04-09-2015
Wiadomość 2 z 5 (33 337 wyświetleń)

Zgadza się, kod cvc to inaczej kod cvv, lub też cvv2. Problem w tym, że na wirtualnej karcie której fizycznie nie trzymam w ręce, nie umiem tego sprawdzić.

Tak czy siak problem rozwiązany. Okazało się, ten ten kod cvc, to jest to samo co cvv2, którego pobrałem w formie SMS z ING online.
Raciborski
Doradca z ambicjami I
3
3
05-01-2016
Wiadomość 3 z 5 (33 327 wyświetleń)

Potwierdzam, że w przypadku karty wirtualnej kod możesz uzyskać w formie wiadomości SMS. Natomiast na standardowej karcie znajduje się on na jej odwrocie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KamilaC
Moderator
Moderator icon
184
71
04-09-2015
Wiadomość 4 z 5 (33 319 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Jakby ktoś jeszcze miał problemy lub pytania o CVV, w tym artykule (link usunięty przez Moderatora) wyjaśniono dokładnie o co chodzi i gdzie go znaleźć.

Asiula
Doradca z ambicjami I
3
4
05-04-2018
Wiadomość 5 z 5 (12 921 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Pożyczka

Dzień dobry chciałam zapytać czy przy potrzebie wzięcia 4 pożyczki gotówkowej bank dzwoni do pracodawcy w celu weryfikacji

05-11-2024
Re.: Mozliwość weryfikacji płatności kartą za pomocą SMSa zamiast aplikacji mobilnej

@Alison Możesz zmienić metodę autoryzacji płatności na SMS. Na ekranie ze szczegółami transakcji, wybierz opcję potwierdzenia kodem SMS. Zobaczysz stronę logowania do bankowości internetowej Moje ING...

04-11-2024
Re: Re.: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem  w aplikacjiEmotikon: Szczęśliwy

04-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy