Odpowiedz
Opcje
- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
VISA w Holandii
15-09-2023 22:29
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Czy VISA jest już akceptowana w Holandii? Jeszcze podczas pandemii problem już znaczący.
Niedługo wybieram się do Amsterdamu i nie wiem czy polegać na VISA (mam podpięte konto EUR do zwykłego konta) czy wyrobić sobie Maestro do konta walutowego.
Pytałam na czacie ING - konsultant nie znał odpowiedzi. Pytałam bezpośrednio w VISA - dostałam urocze "kopiuj-wklej" które nic nie wniosło, ale zaproponowali zapytać wydawcę karty - więc wracam z pytaniem do Was
Niedługo wybieram się do Amsterdamu i nie wiem czy polegać na VISA (mam podpięte konto EUR do zwykłego konta) czy wyrobić sobie Maestro do konta walutowego.
Pytałam na czacie ING - konsultant nie znał odpowiedzi. Pytałam bezpośrednio w VISA - dostałam urocze "kopiuj-wklej" które nic nie wniosło, ale zaproponowali zapytać wydawcę karty - więc wracam z pytaniem do Was

Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
16-09-2023 15:36
Re.: VISA w Holandii
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Do konta walutowego nie ma już Maestro, jest zwykła Mastercard. Niemniej jednak w Holandii normalne karty powinny już być akceptowane

Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
16-09-2023 15:38
Re: VISA w Holandii
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Karta Visa ma zasięg międzynarodowy i możesz skorzystać z niej we wszystkich punktach usługowo-handlowych i bankomatach, w których jest logo Visa. Możesz dodatkowo zamówić do konta w euro osobną kartę Mastercard. Czas oczekiwania na otrzymanie karty jest do 8 dni roboczych. Miesięczna opłata za kartę to 4,50 zł. Wtedy w sytuacji, gdyby zdarzyło się, że danych punkt za granicą akceptuje tylko Mastercard to możesz skorzystać z tej karty.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj