23-03-2018 18:46
Całkiem niedawno założyłam nowe konto ING Firmowe i zgłosiłam rezygnację z karty, ponieważ posiadam już konto osobiste Direct z kartą. Pracownik banku poinformował mnie, że i tak musi zostać wysłana do mnie karta i że jak tylko ją otrzymam mam ją zastrzec, aby nie pobrano opłaty. W bankowości internetowej pojawił się termin planowanego naliczenia opłaty, na koniec miesiąca.
Czy jeśli do tej pory karta do mnie nie dojdzie i jej nie zastrzegę to jednak zapłacę???
24-03-2018 18:52
Zastrzeżenie karty, nie jest równoznaczne z jej zamknięciem. Kartę, możesz zamknąć w oddziale banku. W pierwszym cyklu rozliczeniowym, jesteś zwolniona z opłaty za kartę. Opłatę będziemy naliczali, od następnego, pełnego cyklu.
24-03-2018 19:39
Nie rozumiem w takim razie dlaczego pracownik banku mnie o tym nie poinformował kiedy byłam w oddziale?
Czyli po otrzymaniu karty mam jeszcze raz iść do oddziału, żeby zgłosić, że jej nie chcę? Po co w ogóle jest do mnie wysyłana skoro od razu zgłosiłam rezygnację?
25-03-2018 20:19
Przepraszamy, że nie otrzymałaś takiej informacji w oddziale banku. Gdy karta do Ciebie dotrze, możesz ją zamknąć w oddziale banku.
26-03-2018 22:36
Dziękuję za odpowiedzi
Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z
Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
4 | |
1 | |
1 |