Odpowiedz

Problem z płatnością w telefonie - brak rozwiązania do strony ING

Cześc

Od około początku roku mam problem z płatnościami w telefonie z wykorzystaniem VISA w telefonie. Usługa z oficjalnych informacji ma być wyłączona 29.06.2026. Rozumiem, że do tego czasu nie jest wyłączona co przyjmuję jako informacje ma działać. Obecnie za każdym razem gdy uruchomię NFC (poprawnie skonfigurowane - wybierz aplikację ING), otrzymuję komunikat, że nie jest ustawiona kart w aplikacji. I rzeczywiście wchodząc w palikację mam komunikat aby dokończyć konfigurację. Visa w telefonie (Marka telefonu jego kod) trójkąt z wykrzyknikiem Niedokończono "Ustaw jako domyślna do płatności zbliżeniowych" no to klikam. Wyskakuję duże okno z opisem "Domyślna aplikacja Portfela" i tu mam 4 opcję 

• Brak
  • Moje ING (wybrane)
  • Usługa NFC
  • Portfel Google

Ponieważ jest zaznaczone ING naciskam strzałkę wstecz i co? Nic mówiąc wprost g!@#o. Nadal mam komunikat "Niedokończona". Obecnie nie mogę płacić telefonem ze względu na ten błąd zgłoszenie od dwóch tygodni u was wisi i nikt nawet nie kwapił się odpisać. Rozumiem, że w przyszłości wyłączacie usługę, ale do tego czasu zostały 4 miesiące i płatność z wykorzystaniem VISA w telefonie powinna działać. Tak zakładam brak informacji na czym polega problem uważam za podejście istnie nieprofesjonalne. Podejście a bardziej olaniemklienta przez ING uważam za karygodne i poważnie zastanawiam się nad wycofaniem pełnego kapitału z tego Banku (kilka kont). Zatem jakie jest rozwiązanie (nie mam na myśli portfela google oraz blik).

Odpowiedz
0 Lajków
krzf
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
20-02-2026
Wiadomość 1 z 2 (785 wyświetleń)

Re: Problem z płatnością w telefonie - brak rozwiązania do strony ING

Proszę, napisz nam numer zgłoszenia. Prześlemy prośbę o szybszą analizę tej sprawy. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1144
226
07-06-2017
Wiadomość 2 z 2 (764 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Prosimy, zgłoś nam to przez czat w Moim ING i zapiszemy zgłoszenie techniczne. Nie mieliśmy podobnych sygnałów.

05-04-2026

Dzień dobry.

Bardzo dziękuję za pomoc.
Rzeczywiście pomogło wyczyszczenie Google Play services. Mogę ponownie zalogować się starymi kluczami.
Ale nowego klucza dodać niestety nie mogę.
Wyskakuje błąd w ap...

05-04-2026

Dodanie pierwszego klucza musi być zautoryzowane np. kartą na urządzeniu z NFC lub w placówce lub przez mObywatela. Każdy kolejny klucz klient może aktywować samodzielnie w Moim ING. Aby to zrobić, na

...

05-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy