Odpowiedz

Płatności w euro przy pomocy karty kredytowej

Dzień dobry,

Chciałbym dowiedzieć się jak wyglądają płatności w euro przy pomocy kart kredytowych? Z tego co widziałem w Tabeli Opłat to nie ma żadnej prowizji (w porównaniu z kartami debetowymi) a przeliczenie jest dokonywane po kursie organizacji płatniczej.

Czyli, jak kupię coś za 10 euro dzisiaj (4 października) to po przeliczeniu z poprzedniego dnia tutaj: https://www.mastercard.com/plp/klienci-indywidualni/currency-conversion.html (waluta transakcji "EUR", widzę tylko 30 września, nie powinno być też 3.10?) zostanie odjęta z konta kwota 42,96 zł? Bez dodatkowych przeliczeń i prowizji?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

Odpowiedz
0 Lajków
wk
wk
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
14
12
04-10-2016
Wiadomość 1 z 5 (11 756 wyświetleń)

Re.: Płatności w euro przy pomocy karty kredytowej

[ Edytowane ]

@wk Jeśli dokonamy transakcji kartą kredytową MasterCard ING Banku Śląskiego w dniu 4 października na kwotę 10 euro, to zgodnie z kursem przeliczeniowym organizacji MasterCard kwota księgowania wyniesie 43,00 PLN (KURS 4.299858). Opłat z tytułu realizacji płatności bezgotówkowych przy kartach kredytowych nie ma ( 0 PLN).  

Jeśli dokonamy transakcji kartą kredytową MasterCard ING Banku Śląskiego w dniu 4 października na kwotę 10 euro, zostanie nałożona blokada po kursie przeliczeniowym organizacji MasterCard 43,00 PLN (KURS 4.299858). Natomiast księgowanie na koncie nastąpi po kursie banku w dniu otrzymania transakcji od organizacji płatniczej.

Opłat z tytułu realizacji płatności bezgotówkowych przy kartach kredytowych nie ma.

Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 2 z 5 (11 703 wyświetleń)

Dzięki za odpowiedź!
A gdzie mogę sam sprawdzać ten kurs? Dobrze wiedzieć na dzień 4 października ale lepiej mieć źródło, które zawsze jest aktualne Emotikon: Szczęśliwy Strona którą załączyłem niestety zatrzymuje się na 30 września.
Odpowiedz
0 Lajków
wk
wk
Doradca z ambicjami I
14
12
04-10-2016
Wiadomość 3 z 5 (11 698 wyświetleń)

@wk Kurs pobrałem z wskazenego przez ciebie linka - strony MasterCard. Wyczyść pliki cookies i pamięć podręczną w używanej przeglądarce, a dane prawidłowo powinny się zaczytać. 

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 4 z 5 (11 695 wyświetleń)

Haha, rzeczywiście, co za porażka ze strony Mastercard....

Jeszcze raz dzięki za pomoc i życzę miłego dnia! Emotikon: Szczęśliwy
Odpowiedz
0 Lajków
wk
wk
Doradca z ambicjami I
14
12
04-10-2016
Wiadomość 5 z 5 (11 692 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy