Odpowiedz

Płatność w NL

Bardzo czesto przemieszczam się po A2 docierając do Holandii, gdzie zawsze mam problem z funkcjonowaniem kart płatniczych. 

Problem polega na braku akceptacji w terminalach kart visa / mastercard bez względu na to czy są kredytowe czy debetowe. Głownie honoruje się tam Maestro wydawane przez lokalne banki.

.

Czy osoby tu przebywające posiadaja Maestro do konta w euro i posługują się nią na terenie Holandii bezproblemowo?

Czy ktoś jescze ma takie doświadczenia i może ma na to jakieś rozwiązanie? 

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 1 z 2 (12 716 wyświetleń)

Re.: Płatność w NL

Do konta walutowego w EUR wydajemy kartę Maestro. Karta jest akceptowana tam, gdzie widoczne jest logo organizacji płatniczej.
Karta płatnicza zadziała prawidłowo za granicą jeżeli:
- pierwszy raz użyjesz ją wraz z kodem PIN na terenie Polski,
- ustawisz dla karty właściwe dzienne limity transakcyjne dla płatności/ wypłat gotówki za granicą.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
540
121
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (12 655 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Pożyczka

Nie, nie dzwonimy do pracodawcy w celu weryfikacji, w tym celu możemy poprosić Cię o zaświadczenie o źródle i wysokości dochodu od pracodawcy.

07-11-2024
Pożyczka

Dzień dobry chciałam zapytać czy przy potrzebie wzięcia 4 pożyczki gotówkowej bank dzwoni do pracodawcy w celu weryfikacji

07-11-2024
Re.: Mozliwość weryfikacji płatności kartą za pomocą SMSa zamiast aplikacji mobilnej

@Alison Możesz zmienić metodę autoryzacji płatności na SMS. Na ekranie ze szczegółami transakcji, wybierz opcję potwierdzenia kodem SMS. Zobaczysz stronę logowania do bankowości internetowej Moje ING...

04-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy