Odpowiedz

Limit darmowych wejść Priority Pass

[ Edytowane ]

Dzień dobry,
założyłem w maju Platynową Kartę Kredytową Mastercard, głównie zachęcony darmowymi wejściami do saloników lotniskowych (czytałem o 4 wejściach + 2 dla osoby towarzyszącej). Teraz jednak widzę w aplikacji informację, że za każde wejście zapłacę 32$. Sprawdziłem w tabeli opłat i prowizji i faktycznie wygląda na to, że dla umów po 9.04.2026 nie ma przewidzianych darmowych limitów wejść. Czy ktoś może mi potwierdzić, że dobrze rozumiem sytuację? Wygląda na to, że karta będzie do szybkiego zamknięcia, bo te saloniki to była dla mnie główna korzyść jej posiadania.

Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
cactus6893
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
15-05-2026
Wiadomość 1 z 2 (719 wyświetleń)

Re: Limit darmowych wejść Priority Pass

Zgadza się, obecnie za każde wejście pobierana jest opłata w wysokości 32 USD.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
KamilW
Moderator
Moderator icon
100
11
19-05-2022
Wiadomość 2 z 2 (644 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Wypłata BLIKiem, pieniądze zniknęły z konta, a bankomat nie wydał pieniędzy.

Jeśli masz nagranie z tej sytuacji, warto je dołączyć do reklamacji. Będzie ono dla nas dodatkową informacją, jednak ostateczne rozstrzygnięcie opieramy przede wszystkim na zapisach technicznych trans

...

04-07-2026
Re.: Wypłata BLIKiem, pieniądze zniknęły z konta, a bankomat nie wydał pieniędzy.

Czy gdyby klient filmował smartfonem taką operację przy bankomacie to byłby dowód dla banku?

04-07-2026
Re.: właściciel konta i jego pełnomocnik. Czy przelewy mogą przychodzić również na nazwisko pełnomoc

Moim zdaniem pełnomocnik nie jest współposiadaczem rachunku więc nie może przyjmować przelewów na swoją rzecz na cudzym rachunku bankowym - w tym przypadku na rachunku mocodawcy. Urząd Skarbowy na pew...

03-07-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy