Odpowiedz

Karta wielowalutowa w Grecji - opinie

Czy forumowicze korzystali z karty wielowalutowej (ING Visa) w Grecji?

Czy nie było problemów z płaceniem ta kartą bezpośrednio w walucie euro w sklepach albo podczas korzystaniu z bankomatów?

Czy podczas płacenia terminal pytał się o walutę w jakiej nastąpi obciążenie (EUR/PLN)?

Wszelkie opinie mile widziane.

Odpowiedz
0 Lajków
Kermit
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
15
6
09-11-2016
Wiadomość 1 z 2 (10 537 wyświetleń)

Re: Karta wielowalutowa w Grecji - opinie

Ważne, żeby przed wyjazdem podpiąć kartę Visa do konta w EUR i wpłacić na nie pieniądze. Jeśli limity transakcyjne dla płatności za granicą będą ustawione prawidłowo, możesz korzystać z karty. Limity możesz sprawdzić/zmienić po zalogowaniu się do bankowości internetowej (Moje finanse/Karty i płatności telefonem/Visa zbliżeniowa/Limity transakcyjne), telefonicznie (32 357 00 12) lub w naszym oddziale. 
W powyższej sytuacji nie pobierzemy prowizji za taką operację. 
Może zdarzyć się, że na terminalu pojawi się zapytanie o przewalutowanie. Prosimy, zwróć na to uwagę. Jeśli wybierzesz opcję przewalutowania, pieniądze pobierzemy z konta w PLN i pojawi się prowizja - 3 % kwoty transakcji. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartaK
Były moderator
Były moderator icon
672
177
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (10 485 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: karta kredytowa a doładowanie Revolut

Hej, czy próbowałeś tej taktyki?
Udało się czy były problemy przy doładowaniu?
Jeśli się udało, to jaka karta i jaka kwota?

18-12-2024
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy