Odpowiedz

Chargeback paypal

Witam, chciałem zadać następujące pytanie. Posiadam w państwa systemie kartę wirtualną Visa, karta ta jest powiązana z kontem Paypal. Za jej pośrednictwem dnia 14.12.2017 dokonałem zakupu w systemie Ebay u kontrahenta z USA. Zakup dotyczył towaru A konkretnie kilku zabawek. Niestety do dnia dzisiejszego paczka nie dotarła. Zamierzam w tej sprawie wystąpić najpierw z roszczeniem do firmy PayPal. Jednak interesuje mnie także kwestia obciążenia zwrotnego. I tu moje pytanie czy karta wirtualna Visa Ing jest objęta ochroną typu chargeback. A jeśli tak to Jaki jest termin od daty realizacji transakcji na zgłoszenie chargebacka.
Odpowiedz
0 Lajków
Deatherock
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
14
3
19-01-2018
Wiadomość 1 z 2 (6 983 wyświetleń)

Re: Chargeback paypal

Karta Visa wirtualna jest objęta ochroną chargeback. Reklamację powinieneś złożyć jak najszybciej. Możesz jednocześnie złożyć reklamację w PayPal oraz w naszym banku. 

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
146
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (6 949 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Błąd aktywacji aplikacji na iPad

Dziękujemy za przekazane informacje. Obecnie nie mamy możliwości przeanalizowania logów aplikacji, ponieważ proces aktywacji nie został zakończony. Na podstawie przekazanych informacji wynika, że prob

...

21-07-2026
Re: Problem z płatnościami zbliżeniowymi BLIK

Mam ten sam problem z płatnością.

Ktoś rozwiązał problem?

Xioami Redmi Note. Od 2 tygodni nie mogę płacić telefonem.

Próbowałem wszystkiego!

- myślałem że mi się udało zmieniając z powrotem motyw z ciemne

...

20-07-2026
Re: Re.: Problem z płatnością zbliżeniową Google Pay NFC

Ja już się kontaktowałem zarówno telefonicznie, jak i na czacie, to poinformowano mnie, że to ja mam coś źle ustawione i zamknięto sprawę.

17-07-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy