Odpowiedz

Dywidenda - USD

Witam,

Na ING Makler otrzymałem dywidendę w USD, jak ją wypłacić?

Nie mam konta PLN oraz USD w ING, posiadam tylko Maklera, czy jest możliwość wypłacić środki bez zakładania konta osobistego w ING?

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
Xejqum19
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
09-05-2020
Wiadomość 1 z 4 (5 629 wyświetleń)

Re.: Dywidenda - USD

Możesz przelać walutę na konto walutowe w innym banku. Ale zrobisz to tylko telefonicznie, po wcześniejszym zdefiniowaniu konta walutowego. Zrobisz to w naszym oddziale. Najlepiej zadzwoń do naszych maklerów (32 357 00 32) i złóż dyspozycję przewalutowania lub napisz wiadomość  module Makler i potem przelejesz na swoje konto złotówkowe. Zwróć uwagę, że przelew waluty do innego banku wiąże się z opłatą 40 zł.

Odpowiedz
0 Lajków
KrzysztofN
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
58
12
12-06-2020
Wiadomość 2 z 4 (5 582 wyświetleń)

Witam,

Jaka jest procedura w przypadku jeśli posiadam konto walutowe w ING? W ing online jest możliwość wypłaty tylko PLN na konto osobiste z rachunku maklerskiego.

Również zlecenia trzeba dokonać telefonicznie? Występują przy tym dodatkowe opłaty?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
0 Lajków
KamiNow
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
13-04-2020
Wiadomość 3 z 4 (4 797 wyświetleń)

Dyspozycję przelewu walutowego z konta maklerskiego na konto bankowe można złożyć tylko telefonicznie na infolinii biura maklerskiego, po wcześniejszym zdefiniowaniu konta walutowego w aneksie do umowy maklerskiej. Jeśli nie definiowałeś takiego konta możesz to zrobić w dowolnym oddziale naszego banku.

Przelew z konta maklerskiego na konto walutowe w naszym banku jest bezpłatny.

Odpowiedz
0 Lajków
PawełH
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
92
19
15-06-2020
Wiadomość 4 z 4 (4 760 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy