Bankowość internetowa

Odpowiedz

zmiana konta bankowego na które wpływa świadczenie 500+

Cześć,

świadczenie 500+ otrzymuję na rachunek w innym banku, ale chciałbym to konto zlikwidować, więc konieczne jest podanie do ZUS nowego konta bankowego na które ma wpływać świadczenie.

Docelowym kontem ma być moje konto w ING i tu moje pytanie: czy w ING można to zrobić czy muszę przez ZUS składać jakiś wniosek?

W Credit Agricole chyba można u nich złożyć wniosek i oni powiadamiają ZUS. Idealnie jakby w ING to też tak działało. 

Odpowiedz
0 Lajków
lukmro
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
12-07-2017
Wiadomość 1 z 3 (36 065 wyświetleń)

Re: zmiana konta bankowego na które wpływa świadczenie 500+

W Moim ING możesz wygenerować Dyspozycję przelewu wynagrodzenia, którą przekażesz świadczeniodawcy.

W przypadku świadczeń społecznych (np. ZUS/MOPS) potrzebny będzie Twój podpis, więc dyspozycję powinieneś dostarczyć osobiście do urzędu.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
588
125
19-03-2018
Wiadomość 2 z 3 (35 998 wyświetleń)

Re: zmiana konta bankowego na które wpływa świadczenie 500+

Niezbyt to intuicyjne, więc skoro i tak nie można ominąć wizyty w ZUS-ie to całości sprawy w ING nie załatwię. Szkoda mi na to czasu, dlatego chyba się przemęczę i zmienię konto do 500+ dopiero przy kolejnym wniosku.

Odpowiedz
0 Lajków
lukmro
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
12-07-2017
Wiadomość 3 z 3 (35 976 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: IKE - więcej niż jeden fundusz

Dziękuję za odpowiedź, chyba działa, bo spróbowałem. Ale jest to bardzo nieintuicyjne rozwiązanie. Pod tym samym przyciskiem jest otwarcie IKZE (etc.).  Sugeruje to więc, że otwieramy nowy produkt, a

...

07-01-2025
Druga transza kredytu hipotecznego

Witam, 2 stycznia złożyłem dyspozycje wypłaty drugiej ostatniej transzy kredytu. Wiem że trwa to maksymalnie 10 dni roboczych, ale może macie jakieś doświadczenia że dosłaliście wypłatę szybciej? Ile

...

07-01-2025
Re.: Pusta strona logowania w Chrome

Ok, u mnie pomogło w Chrome wyczyszczenie plików cookie również dla strony mojeing.pl

07-01-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy