Odpowiedz

Re.: nowy system bankowosci internetowej

Zachęciliśmy do kontaktu telefonicznego, aby sprawdzić czy wiadomość którą do nas wysłałeś trafiła do nas i co się z nią dalej dzieje.

Przez forum nie mamy jak się do tego odnieść.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
KatarzynaA
Były moderator
Były moderator icon
354
91
04-09-2015
Wiadomość 781 z 1 332 (7 965 wyświetleń)

wiele razy nadal korzystam ze starego systemu bankowości internetowej, nadal to robię, bo tak mi wygodnie, do tego jestem przyzwyczajony.

Czuję się pewny podczas wykonywania przelewów, a to jest podstawa

Odpowiedz
0 Lajków
andrzejno
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
1
13-11-2015
Wiadomość 782 z 1 332 (7 655 wyświetleń)

Czy można otrzymac informację jak długo jescze będzie dostępny stary, dobry ING bankonline?

Klienci chcieliby wiedzieć z wyprzedzeniem, kiedy zostaną pozbawieni internetowego dostępu do usług bankowych ING. Promowane intensywnie moje ING się do tego celu nie nadaje. Żadna z podstawowych zmian dyskutowanych w tym długaśnym wątku nie została uwzględniona.

dawidt
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
59
36
04-10-2016
Wiadomość 783 z 1 332 (7 421 wyświetleń)

Już pytałem kiedyś, odpisano, że w pierwszym kwartale 2017 stara wersja będzie jeszcze aktywna. Nie przesadzałbym, że z nowej nie da się korzystać, konto się sprawdzi, przelew zrobi, a to, że w trochę nielogiczny i zagmatwany sposób to już inna sprawa. Ciekawa rzecz - wczoraj na stronie ING przeczytałem, że ponad 90% klientów poleciłoby swoim bliskim aplikację "ING Bank Mobile". Chodzi o Moje ING Mobile czy stary ING Mobile dla przedsiębiorców? Na tą chwilę ocena Moje ING Mobile w slepie Play to 2.2/5. Strona ING informuje, że ocena "ING Bank Mobile" to 4.5/5. Stary system ma 4.7/5. O który system więc chodzi?

Odpowiedz
0 Lajków
atmt
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
146
77
27-11-2015
Wiadomość 784 z 1 332 (7 339 wyświetleń)

@dawidt Nie znamy jeszcze konkretnej daty. O wyłączeniu ING BankOnLine poinformujemy wcześniej.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
796
173
04-09-2015
Wiadomość 785 z 1 332 (7 312 wyświetleń)

Stary system już jest stopniowo wygaszany (co za modne słowo). Na przykład wyszukiwarka jest coraz bardziej ułomna.

Banalne sprawdzenie stanu kont w nowym ing wymaga przewijania, oglądania kręcącego sie kółka oczekiwania, przełączenia między finansami prywatnymi i firmowymi. Za to potem widać kwote powtórzoną aż 4 razy. Żeby się utrwaliło.

Piszecie, że nowy system to spełnienie marzeń klientów. Proszę wymienić która z uwag w tym wątku została juz uwzględniona?

dawidt
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
59
36
04-10-2016
Wiadomość 786 z 1 332 (7 291 wyświetleń)

@dawidtm.in. wyświetlanie nazwy właściciela przy karcie w Moje finanse, kolumna Karty i płatniści telefonem.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 787 z 1 332 (7 255 wyświetleń)

Druga sprawa, która na gorąco przychodzi mi na myśl, można z pulpitu i historii transakcji wyłączyć rachunki, których nie chcemy monitorować. Wszystkie widoczne są w Moje finanse. Jak zrobiło się "wyłącz" to nie były widoczne nigdzie. Teraz w historii (i balonach) nie mam kont do których jestem pełnomocnikiem ale mam je na podglądzie w Moje finanse. Mi pasuje.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 788 z 1 332 (7 254 wyświetleń)

Po wielu miesiącach jednak nowy system dobił i mnie... Ja wiem że ing używa forum tylko do swojego PR (modnie jest sypać tekstami "słuchamy", "reagujemy", itp itd) bo sam przekonałem się o tym kilka lat temu (miałem słynną niedziałającą czasem kartę debetową) ale mimo wszystko się rozzłościłem... Przetrwałem jakoś te kółka - nie rozumiem komu to się podoba i jaki to ma sens, ale trudno. Są, ing się z tego cieszy, ja przestałem używać ing praktycznie zupełnie, poza drobnymi operacjami (a doradcy ing dzwonią do mnie średnio raz na miesiąc, wczoraj dzwonił "personalny doradca inwestycyjny" - nie jestem więc do końca niezauważalnym klientem). Przetrwałem te chore "nowości" typu ultra fajne przelewy, te wielgaśne teksty i potwierdzenia do których trzeba scrollować ekran - które tak naprawdę ośmieszają rozsądek twórców, czy też niewiarygodnie skonstruowaną historię przelewów... 

Jedno z moich kont to niestety konto firmowe - przez nie w ogóle tu jeszcze jestem bo tak po prostu nie chce mi się go przenosić. W super fajnym ing próbuję zrobić prostą operację np. przelewu do US podatku. Mam zdefiniowane od lat przelewy wzorcowe, klikam dwa razy, pojawia się przelew z odpowiednimi rozpoznanymi przez system polami do US. Zmieniam datę, kwotę, kwartał i poszło.

Zapewne ktoś już o to pytał, w końcu ten wątek ma 70 stron i niestety nie jestem w stanie go przeczytać. Tym bardziej że odpowiedz pracownika banku zapewne jest standardowa. Pytanie jest proste ---- jak zrobić przelew do US tak samo prosto, szybko, na każdym systemie (także ze starszymi przeglądarkami, albo prostszymi) w tym nowym bublu? Wchodzę do niewiarygodnie koszmarnej funkcji przelewów, wpisuję sobie np. PIT-5L - oczywiscie nic się nie pojawia, wzorca nie ma. Jestem w stanie znalezc stary przelew z poprzedniego kwartału. Tylko ze otwiera się jako zwykły przelew do edycji... Po kilku takich próbach - uwzględniając nawet najbardziej wydumane "pomysły ing" po prostu ze złością wyłączam stronę banku.

Ręce opadają. Jeżeli zrobicie to samo z apką mobilną, która jeszcze daje mi możliwosć wykonania takiego wzorca w szybki sposób to dobijecie nawet mnie. A jestem uparty i wiele waszych pomysłów już przetrwałem, nawet to ile trzeba się naklikać i nascrollować po ekranie żeby wykonać prosty przelew między własnymi kontami... Nie wspomne już o tym że w poprzednim systemie czasem dostawałem "specjalne oferty lokat" - w nowym to chyba nawet nie ma na nie miejsca... 

amari
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
6
5
18-01-2017
Wiadomość 789 z 1 332 (7 168 wyświetleń)

Dziwisz się??? Ten "nowy" jest stworzony dla nich, a klient?? mają go serdecznie w d...żym poważaniu.

Od poczatkiu tego wątku było wiele róznych uwag, za każdym razem  - obserujemy, bierzemy pod uwagę itp. bzdety, ale nie zauważyłem aby choć jeden pomysł tzw. pospólstwa był wziety pod uwagę.

ING to zupełnie inny bank niżz ten sprzed np. 5 lat. 

Chyba swoista "nowa zmiana" też zawitała do bardzo fajnego (przed laty)  banku.

Odpowiedz
0 Lajków
alz
alz
Zaprawiony analityk I
Zaprawiony analityk I icon
81
56
24-11-2016
Wiadomość 790 z 1 332 (7 165 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kategorie wydatków dla kont firmowych

Witam,

dla kont osobistych istnieje możliwość kategoryzowania wydatków (edukacja, zdrowie, samochód, itp), natomiast nie ma czegoś takiego dla kont firmowych. Jedyne co jest to "wpływ", "wydatek" i "n

...

18-02-2025
Re.: Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Żeby kredyt skrócił się o jedną ratę, to musisz tę ratę nadpłacić, czyli nadpłata musi wynosić tyle, ile wynosi część kapitałowa Twojej raty, albo nawet trochę więcej.

17-02-2025
Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Witam. W lutym zapłaciłem pierwszą ratę. Chciał bym nadpłacać kredyt co miesiąc po 1000 zł i zmniejszać lata do spłaty . Ratę mam 1360 zł. Na próbę nadpłat nadpłaciłem 100 zł. W aplikacji wybrałem opc...

17-02-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy