Odpowiedz

Opłata mandatu

Witam, próbuję właśnie opłacić mandat przez bankowość internetową i mam problem z polem "identyfikator zobowiązania". Jest tam ten znak zapytania (pomoc) i po jego naciśnięciu jest napisane "wpisz serię i numer mandatu, oraz datę wystawienia" i tego nie rozumiem - seria i numer ma być oddzielona spacją (np. Db 411222), czy napisana razem (np. Db411222) i gdzie mam wpisać tą datę? Zaraz obok, czy to chodzi o to okno wcześniej co jest ("wybierz datę") i nic poza numerem i serią mam tam więcej nie wpisywać?

Z góry dziękuję za wyjaśnienie.

W załączniku obrazek o którą rubrykę mi chodzi.

Odpowiedz
0 Lajków
Aroox
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
0
12-01-2019
Wiadomość 1 z 5 (26 512 wyświetleń)

Re: Opłata mandatu

W Identyfikatorze zobowiązania wpisz zgodnie z informacją zarówno numer i serię oraz datę wystawienia mandatu. Numer i serię mandatu możesz wpisać bez spacji i po przecinku datę jego wystawienia. Wszystkie te informacje mają pojawić się w tym jednym oknie. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
345
67
04-09-2015
Wiadomość 2 z 5 (26 455 wyświetleń)

Re.: Opłata mandatu

Hej. Na mandacie datę miałem podaną w formie YYYY/MM/DD gdzie Y to rok, M to miesiąc i D to dzień. Ten format nie jest poprawny w ING. Format który był ok to:
Dd 123456, DD.MM.YYYY
Szkoda, że przy wypełnianiu tego pola, po najechaniu na pytajnik nie ma tej informacji Emotikon: Smutny

Odpowiedz
0 Lajków
ashrasmun
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
08-03-2022
Wiadomość 3 z 5 (19 510 wyświetleń)

A co jeśli nie wpisałem po serii i nr mandatu daty a przelew poszedł ?
Odpowiedz
0 Lajków
jenin12
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
09-04-2023
Wiadomość 4 z 5 (14 132 wyświetleń)

Urząd powinien prawidłowo rozliczyć Twój przelew na spłatę mandatu po Twoich danych osobowych. Dla pewności skontaktuj się z odpowiednim urzędem i dopytaj, czy tak się stało. W Polsce sprawami nieopłaconych mandatów karnych zajmuje się Naczelnik Urzędu Skarbowego w Opolu - niezależnie od miejsca zamieszkania osoby ukaranej.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
602
127
12-04-2017
Wiadomość 5 z 5 (14 101 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rozpatrzenie wniosku

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec

...

31-03-2025
Re.: Długi proces decyzyjności

Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podz

...

31-03-2025
Re.: Elewacja - kredyt hipoteczny

Prosimy w tej sprawie skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi. Przez naszą stronę możesz się umówić na spotkanie wideo z dowolnego miejsca. Skorzystać z naszej strony www.ing.pl/kontakt : Spot...

31-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy