13-12-2023 18:36
Cześć,
Chciałem zapytać czy tylko mi czy tez wszystkim nie działa wniosek o założenie nowego konta Direct?
Po załączeniu zdjęć dowodu osobistego aplikacja internetowa wywala się z błędem jak w załączniku przy próbie przejścia do kolejnego kroku.
Jest to o tyle kuriozalna sytuacja, że również aplikacja na Androida również nie potrafi przetworzyć drugiej strony dowodu i w konsekwencji również przez nią nie mogę założyć nowego konta...
Może to jeszcze są efekty wczorajszej awarii.
Pozdrawiam.
14-12-2023 18:57
Cześć,
jeśli masz już konto w naszym banku lub inny produkt, to nowe konto założysz w aplikacji bądź bankowości - po zalogowaniu. W sytuacji, gdy jeszcze nie korzystasz z naszych usług, to konto faktycznie możesz założyć przez wniosek na stronie lub w aplikacji. Proszę, daj znać, czy kłopot nadal występuje.
Pozdrawiam
14-12-2023 19:49
Cześć,
Dzięki za kontakt.
Nie mam żadnych produktów w ING, jestem nowym klientem.
Problem nadal występuje (próba była przed chwilą).
Firma nie przyjmuje nowych klientów :/
Pozdrawiam.
15-12-2023 20:00
Przykro mi, że kłopot dalej się pojawia W tej sytuacji proszę, udaj się do naszego oddziału. Sprawdzimy to.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
24 | |
13 | |
13 | |
7 | |
6 |