Bankowość internetowa

Odpowiedz

Re: Dodanie płatności z pliku PLI dla Split Payment - Nieprawidłowy format Elixir

Pracujemy nad udostępnieniem w Moim ING paczek przelewów z wykorzystaniem mechanizmu Split Payment.

Jak tylko nam się to uda - będziemy informować ☺

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
597
127
19-03-2018
Wiadomość 11 z 15 (4 191 wyświetleń)

Re: Dodanie płatności z pliku PLI dla Split Payment - Nieprawidłowy format Elixir

Trafiłem tutaj szukając odpowiedzi dlaczego nie mogę poprawnie zaimportować do paczki przelewu w MPP z uwagi na to, że Klient chciałby mieć taką funkcjonalność w swoim programie księgowym. Widzę jednak, że temat pojawił się już w listopadzie 2019, minęły 2 lata, i nadal ugór i susza w systemie transakcyjnym banku, którego również jestem klientem. Nie liczę na to, że akurat mój głos coś zmieni w tej sytuacji, ale... ;-)

alopot1385
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
06-10-2021
Wiadomość 12 z 15 (3 938 wyświetleń)

alopot1385, dziękujemy za głos w sprawie Emotikon: Szczęśliwy Nadal pracujemy nad wprowadzeniem możliwości importowania transakcji split payment w paczkach przelewów. Damy znać, kiedy uda nam się udostępnić tę opcję.

-----------------
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
597
127
19-03-2018
Wiadomość 13 z 15 (3 866 wyświetleń)

Założyłem oddzielny wątek w tym temacie, ale dopiszę się też tutaj i powiem tylko tyle, że to żałosne. Co więcej zgłaszałem tą potrzebę już kilkukrotnie i telefonicznie i przez "napisz do nas" i oddźwięk jest taki sam jak wynika to z całego tego wątku...

4 lata pracują nad tym, żeby walidator przeczytał przelew gdzie zamiast "51" jest "53" i obsłużył to jako split payment, czyli wystarczy skopiować odpowiedni kawałek kodu z funkcjonalności, która działa w ING Business.

Jest też druga opcja, że nic nie trzeba poprawiać w kodzie tylko po prostu włączyć tą funkcjonalność dla tego typu rachunków, czyli jest to działanie zamierzone i z premedytacją jesteśmy oszukiwani przez Bank. 

Co ciekawe dopytując kiedyś czy to jest naprawdę tak mało popularna potrzeba, otrzymałem informację na infolinii, że klienci nie zgłaszają potrzeb w tym zakresie. Na to forum trafiłem dopiero dziś, więc ślepo wierzyłem, że odpowiedź z infolinii jest rzetelna.

Z drugiej strony patrząc to może była to rzetelna odpowiedź, bo nie jest powiedziane, że te postulaty trafiają gdziekolwiek wyżej i tak to wygląda patrząc na ten wątek. Bo nie wiem jak trzeba pracować, żeby tak "skomplikowaną" modyfikację kodu robić przez tyle lat.   

jsiudek
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
3
12-03-2022
Wiadomość 14 z 15 (3 347 wyświetleń)

Odpowiedź na Twoją wiadomość przekazaliśmy tutaj https://spolecznosc.ing.pl/-/Bankowo%C5%9B%C4%87-internetowa/Paczki-przelew%C3%B3w-i-podzielona-p%C5...

-----------------
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
659
123
04-09-2015
Wiadomość 15 z 15 (3 249 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy