19-08-2020 15:56
Witam,
w aplikacji moje ING otrzymałem powiadomienie o nadchodzącej zmianie minimalnej wersji android na 7.0
Czy to oznacza że już zainstalowana aplikacja na systemie android 6.0 przestanie działać?
Czy bank udostępni ograniczoną wersję aplikacji (np. taką jak dostępna aktualnie) dla użytkowników android 6.0 ?
Jestem kredytobiorcą (ING) i posiadam również inne zobowiązania. Posiadany przeze mnie telefon w zupełności mi wystarcza. Niestety producent nie przewiduje aktualizacji do android 7, a na zakup nowego nie mam zamiaru ani też nie mogę sobie aktualnie pozwolić.
Rozumiem dążenia banku do zapewnienia nowych funkcjonalności oraz bezpieczeństwa, ale na podstawie komunikatu... chyba ktoś zapomniał pomyśleć o potrzebach klientów. Z wersji internetowej banku korzystałem raz (przy zakładaniu konta w oddziale banku).
Teraz będę zmuszony zrezygnować z wygodnej aplikacji którą bank się chwali, i przejść na NIE wygodne logowanie, NIE wygodna obsługa przez przeglądarkę, NIE... tu mogę jeszcze trochę wymieniać.
Jestem zawiedziony politykom banku, która ignoruje potrzeby klientów.
20-08-2020 17:00
Rzeczywiście, we wrześniu przestajemy wspierać telefony z systemem Android w wersji poniżej 7.0. Nie oznacza to jednak, że na niższej wersji Androida nasza aplikacja już nie zadziała. Nie możemy zagwarantować, że w przypadku pojawienia się błędów w aplikacji, będziemy mogli na nie zareagować.
Obowiązuje od 19 grudnia 2024 r.
§1 Wprowadzenie