30-07-2019 10:38
Przycisk "zaloguj" umiejscowiony jest w prawym, górnym rogu, co jest nieergonomiczne. Trzymając telefon w lewej ręce nie można w łatwy sposób dosięgnąć go kciukiem. Nie zauważyłem, aby inne aplikacje bankowe miały tak to rozwiązane, niektóre od razu wywołuję ekran logowania odciskiem palca, nawet bez klikania "zaloguj".
31-07-2019 11:11
Dziękuję za sugestię, przekażę ją do odpowiedniego zespołu. Do aplikacji możesz zalogować się na kilka sposobów: klikając opcję zaloguj lub wybierając skrót np. ze stanem Twojego konta. Skróty możesz dodać wybierając opcję "dodaj skrót" przed zalogowaniem do aplikacji mobilnej.
Hej, jak w tym roku wygląda czas oczekiwania na podjęcie decyzji? Dzisiaj jest u mnie 5 alboo nawet 6 dzień roboczy, od kiedy status się zmienił, a decyzji nadal brak.
07-11-2025Rozumiem, że jest to dla Ciebie ważna sprawa. Przekazałam do zespołu reklamacji prośbę o przyspieszenie rozpatrzenia.
07-11-2025W dniu 03.11 wpłaciłam 3620zł w urządzeniu Planet Cash. Pojawił się komunikat awaria modułu wpłat. Karta została zwrócona, ale banknoty nie. Wpłata nie została zaksięgowana. Wydruku potwierdzenia nie
... 07-11-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 22 | |
| 17 | |
| 12 | |
| 8 | |
| 8 |