21-09-2016 09:54
Witam
Niektóre powiadomienia PUSH z transakcji kartowych np: płatności zbliżeniowe i niektóre zwykłe płatności kartą są ksiegowane na koncie w nocy i wtedy przychodza powiadomienia push na telefon.
Czy można te powiadomienia w czasie nocnym wyłączyć lub jakoś ograniczyć?
pozdrawiam
Mariusz
21-09-2016 13:23
Cześć,
@alaska jeśli wyciszysz dźwięk w telefonie to również powiadomienia PUSH zostaną wyciszone.
Nie mamy takiej możliwości, aby np. tylko w nocy wyłączyć powiadomienia PUSH.
pozdrawiam,
Natalia
03-10-2016 21:17
Mam podobną syutację (nocne push). Telefonu nie wyciszę, bo zaśpię do pracy
Propozycja zmiany - ustawienie godziny, od które mogłbyby przychodzić powiadomienia. Np. ustawiając godzinę 8 otrzymywałbym od tej pory wszystkie informacje także te księgowane w godzinach nocnych.
Ponadto - proponowałbym dodanie push, także opcjonalnie, dla blokad na rachunku. Ta opcja jest nawet dużo bardziej przydatna niż samo księgowanie już operacji.
Płatności kartą, np. w Internecie, jeżeli doszło by do przechwycenia danych, push powiadomi mnie - "blokada środków n zł". Wtedy wiem, że coś nie tak (lub OK, bo wykonuje operacje.
04-10-2016 20:08
Pracujemy nad modyfikacją powiadomień. Zapisaliśmy Twoje propozycje zmiany - dziękujemy.
05-10-2016 08:34
@Konto usuniętedzięki za propozycje weźmiemy je pod uwagę przy pracach nad modyfikacja powiadomień PUSH.
Jak dokładnie będą wyglądać będizemy informować na bieżąco.
pozdrawiam,
Natalia
13-03-2017 04:24
Powiadomienie o transakcji kartowej otrzymuje niemal natychmiast po jej dokonaniu.
Problem nocny występuje jeszcze przy wpłacie gotówki we wpłatomacie.
Wpłaciłem pieniądze i zdziwiony brakiem powiadomienia sprawdziłem w aplikacji na telefonie czy wszystko OK.
Pieniądze były na koncie, ale PUSH przyszedł w nocy.
14-03-2017 06:23
@Konto usunięte Sprawdzimy to.
27-03-2017 07:46
Wpłatomat zdaje się być już w porządku. Chyba, że to kwestia godziny "księgowania"?
Dziś w nocy dostałem powiadomienie po transakcji BLIK (robionej dwa dni temu).
Proponowałbym też się jej przyjżeć.
Pozdrawiam.
28-03-2017 07:59
@Konto usunięte prześlij, proszę, wiadomość jako zgłoszenie przez bankowość internetową. Sprawdzimy dane w systemie bankowym.
03-04-2017 08:23
MarcinB pisze:@mcumberpl prześlij, proszę, wiadomość jako zgłoszenie przez bankowość internetową. Sprawdzimy dane w systemie bankowym.
Wiadomość wysłana z Moje ING.
Pozdrawiam.
Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z
Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
22 | |
17 | |
12 | |
8 | |
8 |