23-06-2018 00:46
Witam, przeczytałem właśnie w internecie, że ING chce wprowadzić autoryzację Blik za pomocą TouchID/FaceID, i mam pytanie kiedy o nastąpi? Przy okazji, dlaczego nie wprowadzicie pełnej autoryzacji mobilnej dla wszystkich przelewów wykonywanych w portalu transakcyjnym? Klient powinien mieć do wyboru czy chce mieć autoryzację sms czy mobilną, a nie narzucaną przez Bank.
23-06-2018 21:20
MreaperS Mamy w planach taką możliwość, ale na ten moment nie możemy wskazać konkretnej daty.
Co do autoryzacji - losowo wybieramy transakcje, które wymagają kodu SMS lub autoryzacji za pomocą aplikacji mobilnej.
Jest to ściśle powiązane z naszym algorytmem oceny ryzyka, który jest poufny. Stanowi to dodatkowe zabezpieczenie naszego systemu.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024