Aplikacja mobilna

Odpowiedz

Aplikacja mobilna - pomysły z innych banków do wzdrożenia w ING

[ Edytowane ]

Każdy posiada lub miał konto w jakimś innym banku. Jak wiadomo, inne konto w innym banku ma również ciekawe opcje i funkcje, których nie ma w ING

Wypisujcie w tym temacie pomysły, które ma w swojej aplikacji mobilnej inny bank, który posiadacie i które mógłby ING wdrożyć albo przynajmniej zobaczyć, że konkurencja też istnieje.

Moje pomysły

1. Płatność przez Skanuj i Płać.

2. Tworzenie kodów QR

3. Kantor uzupełniony o wykres kursów walut + więcej walut + DUŻO LEPSZE KURSY!!!

4. Wypłaty  Cashback BLIKIEM

5. SZUKAJKA! Czasami człowiek coś szuka i nie może znaleźć. Wpisanie w pole wyszukiwania pomoże odnaleźć szukaną funkcję/opcje

6. Oddziały ING oraz bankomaty (Planet Cash bo są darmowe dla ING)

7. BLIK Płacę Później

8. Ciemny motyw aplikacji

9. Ważne komunikaty na ekranie przed zalogowaniem. (PKO BP w swoim IKO na ekranie na środku przed zalogowaniem pokazuje informacje ważne. Często również tam jest informacja o zbliżającej się przerwie technicznej. Widać to wyraźnie i przed zalogowaniem (po kliknięciu odsyła do www PKO BP gdzie są szczegóły) . Skopiujcie ten pomysł bo jest świetny! Przed zalogowaniem jasno i klarowanie będzie widać, że będzie na przykład u Was przerwa techniczna

10. Saldo w kwocie/procentowo na ekranie przed zalogowaniem tylko dopiero po przeciągnięciu ekranu w dół (podobnie jak ma PKO w IKO)

11. Czasowe blokowania transakcji zagranicznych, np. płatności kartą lub wypłat z bankomatów (z usługą DCC lub opłatą surcharge) (taką funkcję posiada mBank)

Do dzieła ING Emotikon: Szczęśliwy

Jeśli ktoś z forumowiczów zna jakieś fajne usługi, funkcje, opcje w innych bankach to dopisywać.

Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
Główny rachmistrz II icon
343
49
03-02-2016
Wiadomość 1 z 9 (2 503 wyświetleń)

Re.: Aplikacja mobilna - pomysły z innych banków do wzdrożenia w ING

Oni od ponad 4 lat wprowadzają tryb ciemny, a ty piszesz o nowych funkcjonalnościach xD Gdyby tylko aplikacja ING chociaż w 20% brała z aplikacji Revolut byłaby o niebo lepsza...
Odpowiedz
0 Lajków
tomgacz
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
22
12
23-12-2023
Wiadomość 2 z 9 (2 183 wyświetleń)

A czy wszystkie banki mają dzisiaj tryb ciemny a tylko się ING wyróżnia pozytywnie?

Czy Revolut jest taki doskonały? Nie. Ich apka też ma swoje ułomności. Już pomijam ich "działalność i strukturę"

Czy znasz jakiś bank, który ma wszystko najlepsze? Obsługa klienta, wszystkie rozwiązania jakie są w ogóle, idealną apkę, najniższe ceny itp w jednym? Nie ma takiego i nie będzie. 

Ostatnio nawet tutaj się zdziwiłem. Myślałem, że to standard a jedynym bankiem (pomijam Revolut), który to ma, był ING

https://www.cashless.pl/16081-pko-logo-w-historii-transakcji

Tu chodzi o pisanie pomysłów, co chcielibyśmy i co fajnego mają inne banki w swojej bankowości (www, apka). Ale trzeba mieć na uwadze, że nie wszystko będzie na pewno wdrożone.

Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
343
49
03-02-2016
Wiadomość 3 z 9 (2 178 wyświetleń)

PKO, Alior, Credit Agricole, Nest - one mają tryb ciemny, nie wiem jak pozostałe. Apka Revoluta przynajmniej działa - powiadomienia wyświetlane są na bieżąco, stan konta aktualizowany na bieżąco, nawet Blika zaczynają dodawać, więc tak na prawdę już ma prawie wszystko co polskie banki. Wkurza mnie w apce ING to, że aby zobaczyć wszystkie swoje pieniądze, muszę przewijać i klikać po 2 razy - u konkurencji wszystko mam widoczne od razu. Starsza wersja ING była o niebo lepsza pod tym względem. Należy się zastanowić - po co jest aplikacja bankowa: aby szybko zrobić przelew, a przez to, że nie można zrobić szybkiego przelewu z celu, muszę robić 2 przelewy co dla mnie jest totalną porażką...

Odpowiedz
0 Lajków
tomgacz
Doradca z ambicjami II
22
12
23-12-2023
Wiadomość 4 z 9 (2 123 wyświetleń)

O tym piszę. Nie mają wszystkie banki, więc brak ciemnego motywu nie wyróżnia ING. Co też nad tym ubolewam, że nadal apka ING nie ma ciemnego motywu.

Każda apka każdego banku ma coś lub coś działa lepiej niż innego banku. Tego nie przeskoczysz.

Apka ING jest taka sama jak ich bankowość www.

Masz rację, że nie wszystko działa dobrze w ING i jest przemyślane ale w każdym banku się do czegoś również możesz przyczepić.

A apka dzisiaj to nie tylko przelew. Wyróżniasz Revoluta jako "wzór" A ja miałem i mnie się ta apka w ogóle nie podoba. Ilu ludzi, tyle opinii Emotikon: Mrugający

PS nie mam opóźnień w powiadomieniach i nigdy nie miałem.

Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
343
49
03-02-2016
Wiadomość 5 z 9 (2 079 wyświetleń)

Opóźnienia w ING są i jest to fakt tylko nie każdy to zauważa. Pojawiły się w momencie przejścia na nową szatę graficzną.
Raz jest wszystko OK, a raz powiadomienie o transakcji, czy wpływie na konto przychodzi po paru godzinach.

Odpowiedz
0 Lajków
f0ku5
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
152
45
02-12-2022
Wiadomość 6 z 9 (2 070 wyświetleń)

U mnie nie ma opóźnień. Bym zauważył. Mam tylko powiadomienia dotyczące konta głównego czyli Direct (reszta odznaczona) i nie mam opóźnień.

Jedynie są tylko wtedy, gdy zrobię przelew wewnętrzny (aktualizacja konta głównego od razu) i zaraz zapłacę kartą. To nie ma odświeżania od razu (dopiero po kilkunastu sekundach).

Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
343
49
03-02-2016
Wiadomość 7 z 9 (1 967 wyświetleń)

Najwidoczniej nie korzystasz z funkcjonalności/usług, przy których te błędy są Emotikon: Szczęśliwy
Odpowiedz
0 Lajków
tomgacz
Doradca z ambicjami II
22
12
23-12-2023
Wiadomość 8 z 9 (1 382 wyświetleń)

Na to wychodzi Emotikon: Mrugający

Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
343
49
03-02-2016
Wiadomość 9 z 9 (795 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Nadplata kredyt 2016

Witam wszystkich,
Umowa kredytowa została podpisana w 2016 i chciałbym zacząć go nadpłacać ale nie znalazłem odpowiedzi na parę pytań,

Pierwsze dotyczy zapisu w umowie, że jeśli chce nadpłacać kredyt to...

20-11-2024
Re.: ING Księgowość - Działalność nierejestrowana

Proszę też pomyśleć o „prostej spółce akcyjnej”

Dzięki serdeczne!

20-11-2024
Re.: Makler - daleko do waszej konkurencji

Patrzymy na to co robi konkurencja i dostrzegamy zainteresowanie IKE i rynkami zagranicznymi. Analizujemy możliwość wprowadzenia tych usług u nas. Rozumiemy, że chcielibyście skorzystać z nich już ter

...

19-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy