30-10-2015 20:47
Cześc, czy korzystacie z aplikacji do zapisywania wydatków i przychodów? Oczywiście nie mam na myśli notatnika, ale bardziej zaawansowane narzędzie - bogate w wykresy, przyjazny interfejs itd.
Sam cały czas szukam ideału. Najdłużej byłem na iOS z Finance, a teraz na OS X i iOS korzystam z iFinance 4, choć jeszcze nie wiem, czy jestem przekonany. Chętnie poznam Wasze typy
30-10-2015 23:34
przetestuj HomeBudget with Sync może Ci przypadnie do gustu
10-11-2015 16:50 | Edytowano: 10-11-2015 16:51
Sprawdźcie te artykuły. Zebraliśmy tam parę przydatnych apek:
Aplikacje do zarządzania domowym budżetem
10-11-2015 16:55
10-11-2015 17:05
Fajne, przyjrzę się im Choć troszeczkę mało no i np. Microsoft Money nie jest od dawna wspierana.
10-11-2015 21:19
@Konto usunięte, jako fan jabłek i tak zdecydujesz się na https://itunes.apple.com/us/app/homebudget-with-sync/id306257910?mt=8
15-01-2016 13:06
Próbowałem już kilku podejść do różnych takich aplikacji, ale zawsze wytrwałości starczało mi na góra pół miesiąca zapisywania ;p
W moim przypadku lepiej się sprawdza raz na kwartał wejść w historię rachunku i spisać plus minus ile wydałem na szroko rozumianą konsumpcję / rachunki / podróże itp. Nie jest to może tak dokładne jak ręczne zapisywanie wszystkiego, ale przynajmniej nie muszę non-stop o tym pamiętać. Co ważne staram się wszędzie płacić kartą - wtedy jestem w stanie w historii rachunku sobie te wydatki zindentyfikować. Wypłaty z bankomatu traktuję jako "konsumpcję".
Mam też tajną kategorię "żona", na którą wydatki z roku na rok rosną i rosną ;p
Pozdrawiam,
20-09-2016 16:12
Sprawdzcie też nasz poradnik. Zebraliśmy 101 sposobów na oszczędzanie
11-12-2018 18:44
Osobiście od kilku lat korzystam z aplikacji Open Office Calc i jestem bardzo zadowolona. Każdy zakup zapisuję i podsumowuję. Czyli po prostu odejmuję od kwoty salda każdy wydatek. W ten sposób mam kontrolę nad swoimi wydatkami. Paragony fiskalne nie wyrzucam, ale zbieram aby w razie ewentualnej pomyłki np. źle wpisana kwota, móc na od razu skorygować.
Na koniec miesiąca paragony wkładam do koperty i odkładam do pudełka. Na kopercie piszę datę. Nowy miesiąc zaczynam od wpływu mojej "pensji". Czyli robię tak jak wyżej opisałam.
Trochę rozjaśniłeś kwestie tej blokady.. czego nie udało się niestety na czacie i w placówce.. Przy okazji.. W Placówce również nie udało się mi uzyskać odpowiedzi na tą sprawę.. a konkretniej kwesti
... 02-01-2025Przykro nam z powodu Twojej opinii. W szczegółach promocji podajemy maksymalną kwotę do jakiej obowiązuje oprocentowanie podwyższone po spełnieniu warunków promocji. Na stronie oferty w Moim ING przed
... 02-01-2025