01-05-2020 15:30
saldo dostępne 5zł,saldo biezące 50zł, czy mogę kartą zapłacić więcej niż 5 zyla? Wiem, że mam na koncie tyle, ile w saldzie dostępnym, a saldo bieżące to środki zablokowane z wykonanych już transakcji, ale póki saldo bieżące się nie wyzeruje, czy mogę zapłącić kartą? będę później na minusie, ale wypłata wpływa dopiero w poniedziałek... xD wiem, pytanie może wydać się głupie, ale mi pomożecie odpowiadając w temacie.
Nie mam żadnych debetów przyznanych, kart kredytowych i innych kredytów.
02-05-2020 17:14
Saldo dostępne: to rzeczywista kwota pieniędzy, jaką dysponujesz w danym momencie.
Saldo bieżące uwzględnia wszystkie transakcje, które są już zaksięgowane - nie uwzględnia transakcji, które są w blokadach. Możesz dokonać płatności na kwotę, która widoczna jest w saldzie dostępnym. Jeśli nie masz pieniędzy na koncie, płatność zostanie odrzucona. Dany terminal może być w trybie offline i transakcja może zostać zrealizowana. Urządzenie nie łączy się z bankiem w danej chwili i nie potwierdza Twojego salda. Może to spowodować nieumowny debet na koncie. Przy wpływie na Twoje konto, debet zostanie automatycznie spłacony.
15-06-2021 05:49
15-06-2021 22:23
Obecnie taka sytuacja nie powinna mieć już miejsca. Jeśli miewasz takie sytuacje, gdzie potrzebujesz dodatkowej gotówki, to zachęcam do złożenia wniosku limit zadłużenia w koncie.
Możesz złożyć wniosek, jeśli posiadasz stały, udokumentowany dochód. To rozwiązanie świetnie się sprawdza w przypadku braku własnych pieniędzy na koncie.
Więcej informacji znajdziesz tutaj:
https://www.ing.pl/indywidualni/kredyty-i-pozyczki/limit-zadluzenia-w-koncie
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
4 | |
3 | |
3 | |
1 | |
1 |