12-03-2018 17:39
13-03-2018 17:11 | Edytowano: 13-03-2018 17:13
Przedstawię Ci informacje na temat płatności i wypłaty za granicą kartą Visa Zbliżeniowa z konta osobistego w złotówkach. Walutą rozliczeniową tej karty są złotówki. Kiedy będziesz:
Jeżeli planujesz wypłacić Visą Zbliżeniową za granicą kwotę ponad 500 zł, to możesz do 31.03.2018 r. kupić Pakiet wypłat bez prowizji za 15 zł na 30 dni. Możesz go kupić w Moje ING -> Oferta ING -> Promocje -> Pakiet wypłat gotówki za granicą.
Z regulaminem możesz zapoznać się na naszej stronie.
Wszystkie transakcje będziemy przeliczać po kursie organizacji VISA. Tutaj możesz sprawdzić aktualny kurs wybranej waluty: kursy walut VISA.
W naszej ofercie znajdziesz także możliwość połączenia swojej karty VISA Zbliżeniowej z dowolnym kontem rozliczeniowym w naszym banku w walucie – EUR, USD i GBP. Dzięki temu możesz zminimalizować koszty transakcji w tych walutach.
Jeżeli zapłacisz w EUR i na koncie walutowym będziesz miała wystarczającą kwotę, to pieniądze pobierzemy z konta walutowego EUR. Wtedy unikniesz przewalutowania i opłaty 3% kwoty transakcji.
Połączenie karty z wybranym kontem możesz zrobić:
Pamiętaj również o tym, by zmienić limity transakcyjne do karty. Zazwyczaj są one ustawione na 0 zł. To powoduje odrzucanie transakcji za granicą. Aby mieć pewność, ze pobyt za granicą będzie spokojny limity możesz zmienić:
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
4 | |
3 | |
3 | |
1 | |
1 |