29-09-2021 21:56
30-09-2021 23:09
Niestety posiadanie karty wielowalutowej i konta walutowego w dolarach nie umożliwi płatności kartą w dolarach na Ukrainie.
Jeśli płatność jest dokonana w walucie innej niż posiadane konto walutowe, płatność rozliczana jest za pomocą konta w złotówkach. Transakcja zrealizowana za granicą przewalutowana zostanie po kursie VISA i zostanie do niej doliczona prowizja w wysokości 3%.
Przybliżony kurs przewalutowanie można sprawdzić za pomocą naszego kalkulatora na stronie pod linkiem:
https://www.ing.pl/indywidualni/karty/karty-za-granica#kalkulator
Wypłata z bankomatu za granicą również zostanie przewalutowana po kursie Visa i zostanie doliczona do niej prowizja w wysokości 3% od kwoty transakcji.
Istnieje jednak możliwość skorzystania z Pakietu wypłat, którego koszt to 15 złotych. Pakiet ważny jest przez okres 30 dni i zwalnia on klientów z prowizji za wypłatę środków za granica.
Podczas wypłaty środków z bankomatu, proszę zwrócić uwagę, na informację wyświetlane na urządzeniu.
Właściciel bankomatu może naliczać dodatkowe opłaty za skorzystanie z urządzenia. Koszty te nie są zależne od naszego banku.
**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.
24-12-2024Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn
... 24-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
3 | |
1 | |
1 | |
1 | |
1 |