Odpowiedz

Przelew walutowy OUR

Dzień dobry,

Posiadam w ING konto osobiste Direct oraz ROR w walucie.

Chciałabym wykonać przelew w euro do Holandii - z któregokolwiek z kont. Istotne jest jednak to, żeby do odbiorcy dotarła cała kwota przelewu. Niestety, wygląda na to, że jedyną dostępną opcją kosztową jest SHA. Czy klienci indywidualni mają możliwość wykonania przelewu w opcji kosztowej OUR (w bankowości internetowej lub w placówce banku)?

Pozdrawiam i dziękuję!

Odpowiedz
0 Lajków
anakonda
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
30-01-2020
Wiadomość 1 z 3 (4 498 wyświetleń)

Re: Przelew walutowy OUR

Dzień dobry, 

przelew w euro do Holandii, to przelew SEPA. Opcji podziału kosztów nie można zmienić. 

Jeśli chcesz mieć pewność, że odbiorca dostanie wymaganą kwotę, skontaktuj się z nim lub bankiem odbiorcy i zapytaj, czy jest opłata za przyjęcie przelewu europejskiego. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
SylwiaG
Moderator
Moderator icon
184
42
23-04-2018
Wiadomość 2 z 3 (4 433 wyświetleń)

Re.: Przelew walutowy OUR

W NL banki nie pobierają opłat za przychodzący przelew SEPA. Odbiorca nie poniesie żadnych kosztów.
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 3 (4 426 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Xiaomi pay kiedy w końcu?

Ja tam migrowalem na mbank, na ing wyplata przychodzi i zostawiam tyle co na hipoteczny+rachunki i nic wiecej tu nie mam, reszta blikiem idzie na mbank. Nawet z karty zrezygnowalem, ten bank to porazk...

23-03-2025
Re.: Limit wejść Priority Pass (jak rozliczany okres roczny)

Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z

...

23-03-2025
Re.: Usluga platnosci za parkowanie w Gdyni nie działa

Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo

...

23-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy